Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Омнивори vs. Хербивори
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="malo" data-source="post: 334723" data-attributes="member: 1867"><p>Па и нас веганите постојано ни се случува омнивори да ни солат памет, да не навредуваат, да не прават умоболни... тоа и на нас постојано ни се случува. Мене ми се има случено (додека работев) омнивор во тањир да ми стави парче стек за да ме испровоцира, намерно во јадењето да варат месо, па го вадат, демек нема да го осетам, само за да се подсмеваат дека сум пробала чорба во која се варело месо, ми подметнале и пита која била правена со свинска маст. Мене постојано ме убедуваат дека треба да јадам месо, дека си правам зло себеси и на своите деца, ме нарекувале секташка и што се не. </p><p>Вие не сте можеле на раат да јадете во присуство на вегани, а мислиш дека ние сме можеле нормално да јадеме во присуство на омнивори. Мислиш дека кога сум некаде на роденден, свадба, слава кажувам и зборувам за веганство? Не, тогаш дури и под стрес сум за да не ме приметат, за да не ми зборуваат и да не ми ставаат месо во тањир, па уште и кажуваат колку било сочно, како сум можела да одолеам и сл.</p><p>Да не спомнувам колку години заради родителите бев принудувана да јадам месо и да не спомнував дека пролетта оваа година додека бев кај дедоми, тој знаејки дека нема да пребирам храна за да не го навредам, во рок од три дена готвеше исклучиво животинска храна -јајца, јајца со урда, јајца со виршли, пржени лепчиња со јајца и јогурт, пита со сирење итн. Еден парлиџан не исече и тоа за инат, бидејки е против овој начин на исхрана, а да не спомнувам колку ми збореш и што се збореше. </p><p>Кога одам во продавничката близу кај што живеам и кога ке ги наполнам кесите само со овошје и зеленчук, а тоа го правам секојдневно, продавачките секогаш ме гледаат чудно и упатуваат некои коментари кои мене лично не ми сметаат, но непријатно ми е кога цело време ме посматраат што купувам. Еднаш купив пилешко месо за мачињата од таму и продавачката цела оцерена ми кажува кое месо било поуваво, од кое да сум си купила... Не можев да се воздржам и намерно и кажав дека не е за мене, туку за мачиња. Погледот и беше разочарувачки.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="malo, post: 334723, member: 1867"] Па и нас веганите постојано ни се случува омнивори да ни солат памет, да не навредуваат, да не прават умоболни... тоа и на нас постојано ни се случува. Мене ми се има случено (додека работев) омнивор во тањир да ми стави парче стек за да ме испровоцира, намерно во јадењето да варат месо, па го вадат, демек нема да го осетам, само за да се подсмеваат дека сум пробала чорба во која се варело месо, ми подметнале и пита која била правена со свинска маст. Мене постојано ме убедуваат дека треба да јадам месо, дека си правам зло себеси и на своите деца, ме нарекувале секташка и што се не. Вие не сте можеле на раат да јадете во присуство на вегани, а мислиш дека ние сме можеле нормално да јадеме во присуство на омнивори. Мислиш дека кога сум некаде на роденден, свадба, слава кажувам и зборувам за веганство? Не, тогаш дури и под стрес сум за да не ме приметат, за да не ми зборуваат и да не ми ставаат месо во тањир, па уште и кажуваат колку било сочно, како сум можела да одолеам и сл. Да не спомнувам колку години заради родителите бев принудувана да јадам месо и да не спомнував дека пролетта оваа година додека бев кај дедоми, тој знаејки дека нема да пребирам храна за да не го навредам, во рок од три дена готвеше исклучиво животинска храна -јајца, јајца со урда, јајца со виршли, пржени лепчиња со јајца и јогурт, пита со сирење итн. Еден парлиџан не исече и тоа за инат, бидејки е против овој начин на исхрана, а да не спомнувам колку ми збореш и што се збореше. Кога одам во продавничката близу кај што живеам и кога ке ги наполнам кесите само со овошје и зеленчук, а тоа го правам секојдневно, продавачките секогаш ме гледаат чудно и упатуваат некои коментари кои мене лично не ми сметаат, но непријатно ми е кога цело време ме посматраат што купувам. Еднаш купив пилешко месо за мачињата од таму и продавачката цела оцерена ми кажува кое месо било поуваво, од кое да сум си купила... Не можев да се воздржам и намерно и кажав дека не е за мене, туку за мачиња. Погледот и беше разочарувачки. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Омнивори vs. Хербивори
На врв
Bottom