Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Омилени цитати (со наведен автор)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Scars" data-source="post: 78253" data-attributes="member: 264"><p style="text-align: left"><span style="font-size: 11px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #000000">'Велат дека голем е оној кој простува. Но, јас не простувам. Јас не сум доволно голем, ниту моето срце е доволно јако за да поднесе иста болка два пати. Моето срце не дава две шанси. Тоа не сака да биде скршено два пати од исти луѓе. Не простува грешки и не прифаќа никакви изговори. Кога пукне-пукне. И наречете ме себичен, дајте ми било каков збор во тој стил, но јас учам на животните лекции и се штитам себе. Одамна сум научил дека луѓето се зли, дека во оние во кој најмногу веруваш тие најмногу ќе те повредат, а не вредат сите онолку колку што мислиш. Затоа сега го носам овој оклоп и добро ми е. Не, не се жалам, се жалат другите околу мене.''</span></span></span></p><p></p><p style="text-align: left"><span style="font-size: 11px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #000000">Кога многу те сака доволно е малку за да ја направиш среќна. Кога правиш многу значи не те сака.</span></span></span></p><p></p><p style="text-align: left"><span style="font-size: 11px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #000000">Нема никогаш да знаеш. Ти нема никогаш да знаеш колку чини и колку не трае време кое се пропуштило. Кога погледнувам на назад, гледам многу луѓе. Многу места. Многу нешта кои нешто значеле. И кои денес ги нема. Ова мое лице останува од нас. Само толку. И никогаш немав ништо друго.</span></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Grande'"><span style="color: #000000">Ќе бидам таква за сите. Ти требаше одговор? Ти треба вистината? Имаш право глумам сурова, силна. Наивна сум, недорасната, непоправлив романтичар, безнадежен илузионист. И јас имам соништа, и мојата душа плаче за искреност, разбирање, доверба, раце за да ме гушнат, рамо за да ми даде потпора. Но, нема.</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Scars, post: 78253, member: 264"] [LEFT][SIZE=11px][FONT=lucida grande][COLOR=#000000]'Велат дека голем е оној кој простува. Но, јас не простувам. Јас не сум доволно голем, ниту моето срце е доволно јако за да поднесе иста болка два пати. Моето срце не дава две шанси. Тоа не сака да биде скршено два пати од исти луѓе. Не простува грешки и не прифаќа никакви изговори. Кога пукне-пукне. И наречете ме себичен, дајте ми било каков збор во тој стил, но јас учам на животните лекции и се штитам себе. Одамна сум научил дека луѓето се зли, дека во оние во кој најмногу веруваш тие најмногу ќе те повредат, а не вредат сите онолку колку што мислиш. Затоа сега го носам овој оклоп и добро ми е. Не, не се жалам, се жалат другите околу мене.''[/COLOR][/FONT][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=11px][FONT=lucida grande][COLOR=#000000]Кога многу те сака доволно е малку за да ја направиш среќна. Кога правиш многу значи не те сака.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=11px][FONT=lucida grande][COLOR=#000000]Нема никогаш да знаеш. Ти нема никогаш да знаеш колку чини и колку не трае време кое се пропуштило. Кога погледнувам на назад, гледам многу луѓе. Многу места. Многу нешта кои нешто значеле. И кои денес ги нема. Ова мое лице останува од нас. Само толку. И никогаш немав ништо друго.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/LEFT] [SIZE=12px][FONT=Lucida Grande][COLOR=#000000]Ќе бидам таква за сите. Ти требаше одговор? Ти треба вистината? Имаш право глумам сурова, силна. Наивна сум, недорасната, непоправлив романтичар, безнадежен илузионист. И јас имам соништа, и мојата душа плаче за искреност, разбирање, доверба, раце за да ме гушнат, рамо за да ми даде потпора. Но, нема.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Омилени цитати (со наведен автор)
На врв
Bottom