Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Омилени цитати (со наведен автор)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="street_chic" data-source="post: 77002" data-attributes="member: 64"><p>Мајките секогаш се млади. И мојата мајка е млада. Мајката никогаш не старее. За мојата мајка јас секогаш сум дете и за неа никогаш не стареам.</p><p></p><p>Жалоста што ја носи детето е еднаква на товар што го носат возрасните, но детето ја носи на своите слаби рамена!</p><p></p><p>Чудно е колку малку ни е потребно за да бидеме среќни, а уште почудно е како често токму тоа малку ни недостига!</p><p></p><p>Стравот на кој ти ќе му дозволиш да се наталожи во твојот ум е полош од стварноста!</p><p></p><p>Токму можноста да се оствари еден сон, го прави животот поинтересен!</p><p></p><p>Јас сум како и сите луѓе: на светот гледам како што сакам да тешат работите, а не онака како што навистина течат!</p><p></p><p>Се' што ќе се случи еднаш, не мора никогаш да се повтори. Ама се' што ќе се случи два пати, сигурно ќе се случи и трет пат.</p><p></p><p>Кога треба да се качиш на некој рид немој да мислиш дека ако чекаш, ридот ќе се намали.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="street_chic, post: 77002, member: 64"] Мајките секогаш се млади. И мојата мајка е млада. Мајката никогаш не старее. За мојата мајка јас секогаш сум дете и за неа никогаш не стареам. Жалоста што ја носи детето е еднаква на товар што го носат возрасните, но детето ја носи на своите слаби рамена! Чудно е колку малку ни е потребно за да бидеме среќни, а уште почудно е како често токму тоа малку ни недостига! Стравот на кој ти ќе му дозволиш да се наталожи во твојот ум е полош од стварноста! Токму можноста да се оствари еден сон, го прави животот поинтересен! Јас сум како и сите луѓе: на светот гледам како што сакам да тешат работите, а не онака како што навистина течат! Се' што ќе се случи еднаш, не мора никогаш да се повтори. Ама се' што ќе се случи два пати, сигурно ќе се случи и трет пат. Кога треба да се качиш на некој рид немој да мислиш дека ако чекаш, ридот ќе се намали. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Омилени цитати (со наведен автор)
На врв
Bottom