Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Омилени цитати (со наведен автор)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="JaMi" data-source="post: 76367" data-attributes="member: 446"><ul style="text-align: left"> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333">Луѓето кои нè повредуваат ни ги даваат најголемите лекции во животот.</span></span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333">Постои причина за сѐ. Понекогаш разумот не може да најде одговор, понекогаш одговорот сам ни кажува сѐ, но чувствата секогаш ја знаат вистината за крајот. </span></span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333">Добрите луѓе носат среќа, а лошите... искуство. </span></span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333">Можеби ќе има и поубави времиња , ама ова е нашето... </span></span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="color: #000000">Понекогаш нештата што не можеш да ги промениш, тие те променуваат тебе.</span> </span></span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="color: #000000"><span style="color: #333333">Честопати не знаеме да ги цениме нештата кои ни изгледаат мали, а всушност тие се оние кои се највредни. Живееме лутејќи се и мразејќи се едни со други, не размислувајќи колку луѓе има во светот што не почувствувале топла рака врз себе. Мечтаеме за богатство и луксуз, не мислејќи дека тие се само привремени, а душата е она што треба да ни претставува најголемо богатство за кое треба да се грижиме.</span> </span></span></span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="color: #000000"><span style="color: #333333">Четириесет години е старост за младите луѓе, педесет е младост за старите. </span></span></span></span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="color: #000000"><span style="color: #333333">Пријател e оној кој те разбира, па дури и тогаш кога ти самиот не се разбираш... </span></span></span></span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="color: #000000"><span style="color: #333333">Немој да му дозволиш никому да се скрива зад извинувањата и подароците. Оној кој ја заслужува твојата љубов нема да има потреба да ја купува. </span></span></span></span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="color: #000000"><span style="color: #333333">Велат дека чувствителните луѓе се кршливи и слаби.. Јас, напротив, верувам дека тие се оние коишто најдобро можат да ги видат и разберат чувствата на другите. </span></span></span></span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="color: #000000"><span style="color: #333333"><span style="color: gray"><span style="color: #333333">Надежта е желба да се случи нешто. </span><br /> <span style="color: #333333">Верата е да се верува дека ќе се случи нешто.</span><br /> <span style="color: #333333">Храброст е да се направи да се случи нешто.</span><br /> <span style="color: #333333">Љубовта го олеснува сето тоа.</span></span></span></span></span></span></span></li> </ul></blockquote><p></p>
[QUOTE="JaMi, post: 76367, member: 446"] [LEFT][LIST] [*][SIZE=4][FONT=lucida grande][COLOR=#333333]Луѓето кои нè повредуваат ни ги даваат најголемите лекции во животот.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [*][SIZE=4][FONT=lucida grande][COLOR=#333333]Постои причина за сѐ. Понекогаш разумот не може да најде одговор, понекогаш одговорот сам ни кажува сѐ, но чувствата секогаш ја знаат вистината за крајот. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [*][SIZE=4][FONT=lucida grande][COLOR=#333333]Добрите луѓе носат среќа, а лошите... искуство. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [*][SIZE=4][FONT=lucida grande][COLOR=#333333]Можеби ќе има и поубави времиња , ама ова е нашето... [/COLOR][/FONT][/SIZE] [*][SIZE=4][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][COLOR=#000000]Понекогаш нештата што не можеш да ги промениш, тие те променуваат тебе.[/COLOR] [/COLOR][/FONT][/SIZE] [*][SIZE=4][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][COLOR=#000000][COLOR=#333333]Честопати не знаеме да ги цениме нештата кои ни изгледаат мали, а всушност тие се оние кои се највредни. Живееме лутејќи се и мразејќи се едни со други, не размислувајќи колку луѓе има во светот што не почувствувале топла рака врз себе. Мечтаеме за богатство и луксуз, не мислејќи дека тие се само привремени, а душата е она што треба да ни претставува најголемо богатство за кое треба да се грижиме.[/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/FONT][/SIZE] [*][SIZE=4][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][COLOR=#000000][COLOR=#333333]Четириесет години е старост за младите луѓе, педесет е младост за старите. [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/FONT][/SIZE] [*][SIZE=4][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][COLOR=#000000][COLOR=#333333]Пријател e оној кој те разбира, па дури и тогаш кога ти самиот не се разбираш... [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/FONT][/SIZE] [*][SIZE=4][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][COLOR=#000000][COLOR=#333333]Немој да му дозволиш никому да се скрива зад извинувањата и подароците. Оној кој ја заслужува твојата љубов нема да има потреба да ја купува. [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/FONT][/SIZE] [*][SIZE=4][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][COLOR=#000000][COLOR=#333333]Велат дека чувствителните луѓе се кршливи и слаби.. Јас, напротив, верувам дека тие се оние коишто најдобро можат да ги видат и разберат чувствата на другите.[COLOR=gray] [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/FONT][/SIZE] [*][SIZE=4][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][COLOR=#000000][COLOR=#333333][COLOR=gray][COLOR=#333333]Надежта е желба да се случи нешто. [/COLOR] [COLOR=#333333]Верата е да се верува дека ќе се случи нешто.[/COLOR] [COLOR=#333333]Храброст е да се направи да се случи нешто.[/COLOR] [COLOR=#333333]Љубовта го олеснува сето тоа.[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/FONT][/SIZE] [/LIST][/LEFT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Омилени цитати (со наведен автор)
На врв
Bottom