Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Омилени цитати (со наведен автор)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Primrose" data-source="post: 21111" data-attributes="member: 149"><p><strong><p style="text-align: left"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000000">„</span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000000">Зависта е религија на медиокритетите. Таа им ја враќа силата, таа е одговор на немирите што ги јадат и, на крајот на краиштата, им ја растура душата и им дозволува да ги оправдаат својата беда и својата алчност се‘ додека не поверуваат дека тоа се доблести и дека вратата на рајот ќе се отвори само за несреќниците како нив, што поминуваат низ животот не оставајќи никаква друга трага освен намерата да ги омаловажат другите и да ги исклучат и, ако е можно, да ги уништат оние што, со самиот факт дека постојат и дека се такви какви што се, укажуваат на нивната беда на духот, умот и силата.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><p style="text-align: left"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000000"> Среќен е оној по кого лаат кретените, зашто неговата душа никогаш нема да им припаѓа.“</span></span></p><p></span></strong></p><p style="text-align: left"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: #000000">Играта на ангелот-Карлос Руиз Зафон</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Primrose, post: 21111, member: 149"] [B][LEFT][FONT=Arial][COLOR=#000000]„[/COLOR][/FONT][/LEFT][LEFT][FONT=Arial][COLOR=#000000]Зависта е религија на медиокритетите. Таа им ја враќа силата, таа е одговор на немирите што ги јадат и, на крајот на краиштата, им ја растура душата и им дозволува да ги оправдаат својата беда и својата алчност се‘ додека не поверуваат дека тоа се доблести и дека вратата на рајот ќе се отвори само за несреќниците како нив, што поминуваат низ животот не оставајќи никаква друга трага освен намерата да ги омаловажат другите и да ги исклучат и, ако е можно, да ги уништат оние што, со самиот факт дека постојат и дека се такви какви што се, укажуваат на нивната беда на духот, умот и силата.[/COLOR][/FONT][/LEFT][SIZE=3][LEFT][FONT=Arial][COLOR=#000000] Среќен е оној по кого лаат кретените, зашто неговата душа никогаш нема да им припаѓа.“[/COLOR][/FONT][/LEFT][/SIZE][/B] [LEFT][FONT=Arial][COLOR=#000000]Играта на ангелот-Карлос Руиз Зафон[/COLOR][/FONT][/LEFT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Омилени цитати (со наведен автор)
На врв
Bottom