Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Омилени цитати (со наведен автор)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="FallenAngel" data-source="post: 203013" data-attributes="member: 2191"><p>Секогаш ќе те чекам кај што почнува љубовта.</p><p>Ќе бидам тука дури и кога луѓето ќе заборават многу луѓе</p><p>кои некогаш биле живи.</p><p>Нема да стареам ни ден. Ќе те чекам.</p><p>Мојата љубов нема никогаш да има други луѓе за себе.</p><p>... </p><p>Кај што почнува љубовта душата ми расне секојдневно.</p><p>За секој час по пет твои дена негледање</p><p>и за секој ден по век твое немање.</p><p>Ќе бидам тука дури и кога ова место ќе го нема.</p><p>Мое е да чекам. Твое да не доаѓаш.</p><p></p><p>Кај што почнува љубовта</p><p>очите секогаш ми солзат како за прв пат.</p><p>Од радост. Од тага. Заради твоето во мене.</p><p>Заради она кое отсуствува и кое секогаш е тука.</p><p></p><p>Денот ми минува во броење ѕвезди.</p><p>Небото е широко. Очите уште повеќе.</p><p>Душата тесна, сета во едно име.</p><p></p><p>Со наострен врв од песна ги бранам твоите неба.</p><p></p><p>Љубовта почнува тука.</p><p>Тука и завршува.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FallenAngel, post: 203013, member: 2191"] Секогаш ќе те чекам кај што почнува љубовта. Ќе бидам тука дури и кога луѓето ќе заборават многу луѓе кои некогаш биле живи. Нема да стареам ни ден. Ќе те чекам. Мојата љубов нема никогаш да има други луѓе за себе. ... Кај што почнува љубовта душата ми расне секојдневно. За секој час по пет твои дена негледање и за секој ден по век твое немање. Ќе бидам тука дури и кога ова место ќе го нема. Мое е да чекам. Твое да не доаѓаш. Кај што почнува љубовта очите секогаш ми солзат како за прв пат. Од радост. Од тага. Заради твоето во мене. Заради она кое отсуствува и кое секогаш е тука. Денот ми минува во броење ѕвезди. Небото е широко. Очите уште повеќе. Душата тесна, сета во едно име. Со наострен врв од песна ги бранам твоите неба. Љубовта почнува тука. Тука и завршува. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Омилени цитати (со наведен автор)
На врв
Bottom