Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Од што имате фобија?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MissChievous" data-source="post: 120957" data-attributes="member: 266"><p>Мислам дека има неколку работи од кои сите се плашиме: смрт (дали на себе, дали на блиските), војна, болест, итн. А секоја индивидуа има и помал страв, ете некој од пајак, некој од змија, јас на пример, од височини. Тоа е фобија.</p><p>Кога станува збор за смртта и јас повеќе стравувам за моите најсакани (секојдневно), отколку за себе. Единствено за мене ми е страв дека би дошла прерано и не би имала време да направам се што имам замислено во животот.</p><p>Сметам дека стравот е комбинација на паника и одбивност, моментот кога адреналинот и притисокот се крева така што ни создава чувство на паника и неприпаѓање, и поради тоа, добиваме желба да избегаме, да се тргнеме од таму од каде што го чувствуваме стравот.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MissChievous, post: 120957, member: 266"] Мислам дека има неколку работи од кои сите се плашиме: смрт (дали на себе, дали на блиските), војна, болест, итн. А секоја индивидуа има и помал страв, ете некој од пајак, некој од змија, јас на пример, од височини. Тоа е фобија. Кога станува збор за смртта и јас повеќе стравувам за моите најсакани (секојдневно), отколку за себе. Единствено за мене ми е страв дека би дошла прерано и не би имала време да направам се што имам замислено во животот. Сметам дека стравот е комбинација на паника и одбивност, моментот кога адреналинот и притисокот се крева така што ни создава чувство на паника и неприпаѓање, и поради тоа, добиваме желба да избегаме, да се тргнеме од таму од каде што го чувствуваме стравот. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Од што имате фобија?
На врв
Bottom