Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Образование
Односот на наставниците кон децата со посебни потреби
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 355632" data-attributes="member: 272"><p>[ATTACH=full]29495[/ATTACH] </p><p></p><p>Шега на страна, ова општо што го имаш кажано мање више е продукт на едно општество базирано на автократски полициски режим. Од една страна описменувањето на голем дел од нацијата е постигнат колку толку, од друга страна имаш примери на исфрустрирани будали со лопата да ги ринеш. Проблемот е што овде мора да се изврши некаква трансформација. Веќе не сме Македонија во 50тите, 21век е, изборот на добивање на информации е далеку поопширен иако се` и се`што се пласира денес по интернетов. Но професориве баш затоа треба да бидат повеќе уплашени и на некаков подипломатски начин да пристапат да му објаснат на детето што е точна информација - факт (ако се работи за природоматематички предмет) или како да расудува во полето на општествените науки. </p><p>По мене можеби сум малку наивен и тро повеќе сањарам, но role model за учител ми е Робин Вилијамс во многу негови рољи, посебно во Dead poet`s society и Good Will Hunting. Имав некакви приближно такви професори, една беше по Историја на уметност во средно (ping [USER=266]@MissChievous[/USER] ) која ми даде длабок темел за оноа што и ден денес го проучувам - Археологија/античка историја, додека уште од основно имав проблем со една друга наставничка по математика (слична на твојот пример погоре), за која предметот никогаш не го засакав, иако ми одеше горе доле солидно. </p><p>Краен заклучок - многу многу зависи од тој однос меѓу професор - ученик, ако не и понекогаш има толку длабоки корени при што тој е еден од највлијателните ликови на ученикот кој ќе се изгради подоцна како личност која или ќе го мрази тоа што го учел или од друга страна ќе му создаде одредена пасија за истото.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 355632, member: 272"] [ATTACH=full]29495[/ATTACH] Шега на страна, ова општо што го имаш кажано мање више е продукт на едно општество базирано на автократски полициски режим. Од една страна описменувањето на голем дел од нацијата е постигнат колку толку, од друга страна имаш примери на исфрустрирани будали со лопата да ги ринеш. Проблемот е што овде мора да се изврши некаква трансформација. Веќе не сме Македонија во 50тите, 21век е, изборот на добивање на информации е далеку поопширен иако се` и се`што се пласира денес по интернетов. Но професориве баш затоа треба да бидат повеќе уплашени и на некаков подипломатски начин да пристапат да му објаснат на детето што е точна информација - факт (ако се работи за природоматематички предмет) или како да расудува во полето на општествените науки. По мене можеби сум малку наивен и тро повеќе сањарам, но role model за учител ми е Робин Вилијамс во многу негови рољи, посебно во Dead poet`s society и Good Will Hunting. Имав некакви приближно такви професори, една беше по Историја на уметност во средно (ping [USER=266]@MissChievous[/USER] ) која ми даде длабок темел за оноа што и ден денес го проучувам - Археологија/античка историја, додека уште од основно имав проблем со една друга наставничка по математика (слична на твојот пример погоре), за која предметот никогаш не го засакав, иако ми одеше горе доле солидно. Краен заклучок - многу многу зависи од тој однос меѓу професор - ученик, ако не и понекогаш има толку длабоки корени при што тој е еден од највлијателните ликови на ученикот кој ќе се изгради подоцна како личност која или ќе го мрази тоа што го учел или од друга страна ќе му создаде одредена пасија за истото. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Образование
Односот на наставниците кон децата со посебни потреби
На врв
Bottom