Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Оденсувањето на младите во денешното општество
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Farfalla" data-source="post: 174735" data-attributes="member: 141"><p>Американски филмови, а и американски стил на воспитување владее денес.</p><p>Реално, вакви хулигани/ки постоеле и секогаш ќе постојат. За жал, како помала, еднаш бев мета на вакви, исто како девојчево. Знам да се бранам, ама 10 души на 1 кога се... А најтрагично е што никој не се обиде да ми помогне. Нема врска, средив јас, на кулурен начин, сега здраво ми викаат лиглите, а јас не ги сметам за живи.</p><p>Муабетот ми е... Девијантниве однесувања почнуваат да се развиваат од најмала возраст. А за тоа не е никој крив, освен родителите.</p><p>Важна е трката за поголемо богатство, време за детето се нема, а го створиле. Штета што мислат дека со 1000ка дадена на едно излегување ги мазнат работите, или со најновиот ајфон, марка патики...</p><p>Детето си бара љубов и внимание. Треба да му се објасни што е добро, а што лошо, еднаш, два пати, три пати, пет пати, ама ако и тогаш не сфати, треба да заигра раката по газот. Не велам крвнички, со модрици и крв, туку воспитно, колку да знае.</p><p>Уште од мала возраст не му се кажува никогаш НЕ на детето, тоа не знае да разграничи дека не секогаш неговиот збор е закон. Се чува под стаклено ѕвоно, а кога ќе се судри со реалноста не може да се справи.</p><p>Кокошкава од видеово погоре ми е типичен пример за недостаток на внимание од домашните. Затоа тука е јака, центар, затоа што сирота има такви комплекси, што мисли дека вака ќе ги излечи. За жал, не.</p><p>Поодвратни ми се децата од страна. Се смеат, снимаат, а никој да помогне. Тие фраерките околу главнава, ти се чист пример на човек со нижа вредност. Без свое јас, без памет, без ништо.</p><p>Кога ќе се подразмислам, многу од пубертетлииве што се на почеток на тој период се исклучително злобни. Не немирни, ами злобни.</p><p>Само касно ќе сфатат дека со вакви „манири“ ќе бидат интересни само некој период. Луѓето околу нив зреат, се стремат кон подобро, а тие не се добри.</p><p>А сфаќаат, секако, ама кога ќе останат сами. И секако дека ретко признаваат.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Farfalla, post: 174735, member: 141"] Американски филмови, а и американски стил на воспитување владее денес. Реално, вакви хулигани/ки постоеле и секогаш ќе постојат. За жал, како помала, еднаш бев мета на вакви, исто како девојчево. Знам да се бранам, ама 10 души на 1 кога се... А најтрагично е што никој не се обиде да ми помогне. Нема врска, средив јас, на кулурен начин, сега здраво ми викаат лиглите, а јас не ги сметам за живи. Муабетот ми е... Девијантниве однесувања почнуваат да се развиваат од најмала возраст. А за тоа не е никој крив, освен родителите. Важна е трката за поголемо богатство, време за детето се нема, а го створиле. Штета што мислат дека со 1000ка дадена на едно излегување ги мазнат работите, или со најновиот ајфон, марка патики... Детето си бара љубов и внимание. Треба да му се објасни што е добро, а што лошо, еднаш, два пати, три пати, пет пати, ама ако и тогаш не сфати, треба да заигра раката по газот. Не велам крвнички, со модрици и крв, туку воспитно, колку да знае. Уште од мала возраст не му се кажува никогаш НЕ на детето, тоа не знае да разграничи дека не секогаш неговиот збор е закон. Се чува под стаклено ѕвоно, а кога ќе се судри со реалноста не може да се справи. Кокошкава од видеово погоре ми е типичен пример за недостаток на внимание од домашните. Затоа тука е јака, центар, затоа што сирота има такви комплекси, што мисли дека вака ќе ги излечи. За жал, не. Поодвратни ми се децата од страна. Се смеат, снимаат, а никој да помогне. Тие фраерките околу главнава, ти се чист пример на човек со нижа вредност. Без свое јас, без памет, без ништо. Кога ќе се подразмислам, многу од пубертетлииве што се на почеток на тој период се исклучително злобни. Не немирни, ами злобни. Само касно ќе сфатат дека со вакви „манири“ ќе бидат интересни само некој период. Луѓето околу нив зреат, се стремат кон подобро, а тие не се добри. А сфаќаат, секако, ама кога ќе останат сами. И секако дека ретко признаваат. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Оденсувањето на младите во денешното општество
На врв
Bottom