Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Излегување и ноќен живот
Ноќен живот - порано и сега
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 217538" data-attributes="member: 272"><p>Ко прво добра тема за дискусија. </p><p>Тука може и малку носталгично да раскажуваме за старите времиња и шеми во местата каде живее(в)ме. </p><p>Сеа Аркантос ќе те поправам.... Турбофолкот и во мое време постоеше (крај на 90тите) и сеа. А ко што гледам го прашувам татко ми - и во негово време постоеше. Турбофолкот сакал ти и ли не, е еден културен сегмент од ова наше балканско општество. </p><p>Сеа околу тоа дали децата знаат денес да си поминат убаво. Е па ако знаат да излезат од дома и да отидат на некоја свирка (макар и турбофолк) притоа да не направат некој инцидент прво кон себе а потоа и кон другите, знаат и за добар провод. Искачањето секад било предмет за осуда од постарите генерации, но кога подлабоко ќе влеземе, нели и нашите родители истото го викаа за нас? И нашите баби/дедовци за нив? Ерго, јас се сложувам дека и денешниве деца знаат да си поминат убаво (зборам за оние кои имаат есап во главата турено). А ги има. И тоа зачудувачки (за нас постарите) доста голем број се. Мене ме плашат оние кои се асоцијални и живеат во фобија од дискотеки/клубови. Ги има и нив - полни со предрасуди кон ваквите места а притоа никогаш не ги пробале. </p><p>Од моја гледна точка, не ги сакам дискотеките, но не значи дека никад не сум бил/нема да отидам. Кафана за нијанса е нешто малку подобро, ама не ми е по ќеф. Свирка е веќе друга приказна. Кафиња ми се топ за преку ден или во помала консталација. Седенки со вино и грицки понекад може да биде најдоброто нешто, но кога би имал желба да се социјализирам со нов свет, не би одел на тоа - сепак кој би викал кај мене в куќа а да не го познавам доста добро. Тоа е што се тиче субјективната гледна точка околу ноќниот живот.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 217538, member: 272"] Ко прво добра тема за дискусија. Тука може и малку носталгично да раскажуваме за старите времиња и шеми во местата каде живее(в)ме. Сеа Аркантос ќе те поправам.... Турбофолкот и во мое време постоеше (крај на 90тите) и сеа. А ко што гледам го прашувам татко ми - и во негово време постоеше. Турбофолкот сакал ти и ли не, е еден културен сегмент од ова наше балканско општество. Сеа околу тоа дали децата знаат денес да си поминат убаво. Е па ако знаат да излезат од дома и да отидат на некоја свирка (макар и турбофолк) притоа да не направат некој инцидент прво кон себе а потоа и кон другите, знаат и за добар провод. Искачањето секад било предмет за осуда од постарите генерации, но кога подлабоко ќе влеземе, нели и нашите родители истото го викаа за нас? И нашите баби/дедовци за нив? Ерго, јас се сложувам дека и денешниве деца знаат да си поминат убаво (зборам за оние кои имаат есап во главата турено). А ги има. И тоа зачудувачки (за нас постарите) доста голем број се. Мене ме плашат оние кои се асоцијални и живеат во фобија од дискотеки/клубови. Ги има и нив - полни со предрасуди кон ваквите места а притоа никогаш не ги пробале. Од моја гледна точка, не ги сакам дискотеките, но не значи дека никад не сум бил/нема да отидам. Кафана за нијанса е нешто малку подобро, ама не ми е по ќеф. Свирка е веќе друга приказна. Кафиња ми се топ за преку ден или во помала консталација. Седенки со вино и грицки понекад може да биде најдоброто нешто, но кога би имал желба да се социјализирам со нов свет, не би одел на тоа - сепак кој би викал кај мене в куќа а да не го познавам доста добро. Тоа е што се тиче субјективната гледна точка околу ноќниот живот. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Излегување и ноќен живот
Ноќен живот - порано и сега
На врв
Bottom