Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Никогаш не вели никогаш - Абортус
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Mardy Bum" data-source="post: 145130" data-attributes="member: 1011"><p>Легализација на абортусот и ПРАВО НА ИЗБОР! </p><p>Ако абортусот е нелегален не значи дека ќе го нема, ќе се изведува нелегално што секако е опасно. </p><p>Повеќето што се против ќе речат: секој има право на живот! БАШ ТАКА -Ама каде е правото на живот, правото на одлука на родителите ако против своја волја го задржат детето??</p><p>Она што најмногу е потребно е поголема информираност на младите(а и на старите) за сексуално-репродуктивното здравје а не само одрекување и живеење со децении назад во минатото, и светитци и светци кои едвај знаат како кондом да наместат ама слушнале/прочитале негде нешто и СЕ ДОДЕКА не се работи за НИВ се против, и девојките кои абортирале ги сметаат за убијци, блудници..</p><p>Сум за абортусот затоа што моето дете сакам да биде зачнато од љубов, одгледано во хармонија и здраво-хрането а не да ми биде флеш-бек за некоја грешка или случајност.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mardy Bum, post: 145130, member: 1011"] Легализација на абортусот и ПРАВО НА ИЗБОР! Ако абортусот е нелегален не значи дека ќе го нема, ќе се изведува нелегално што секако е опасно. Повеќето што се против ќе речат: секој има право на живот! БАШ ТАКА -Ама каде е правото на живот, правото на одлука на родителите ако против своја волја го задржат детето?? Она што најмногу е потребно е поголема информираност на младите(а и на старите) за сексуално-репродуктивното здравје а не само одрекување и живеење со децении назад во минатото, и светитци и светци кои едвај знаат како кондом да наместат ама слушнале/прочитале негде нешто и СЕ ДОДЕКА не се работи за НИВ се против, и девојките кои абортирале ги сметаат за убијци, блудници.. Сум за абортусот затоа што моето дете сакам да биде зачнато од љубов, одгледано во хармонија и здраво-хрането а не да ми биде флеш-бек за некоја грешка или случајност. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Никогаш не вели никогаш - Абортус
На врв
Bottom