Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Никогаш не вели никогаш - Абортус
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saturnia" data-source="post: 144975" data-attributes="member: 1808"><p><span style="font-size: 12px">Според мене, абортусот треба дефинитивно да стои како опција. </span></p><p>И тоа само поради ситуациите кога умоболните луѓе кои шетаат по планетава решаваат да силуваат невини мали девојчиња или разните случаеви на инцести итн. Имам доста размислувано за ова и имам дојдено до една идеја: судски доказ дека детето било зачнато по пат на силување. Се останато, не оправдувам. Еве како и зошто.</p><p>Можеби не сум доволно упатена во сите тие судски работи, право и судска организација, но зошто еден дел од правото да не се приспособи за вакви работи? Така и во најмалите градови ќе има еден посебен надлежен судија за вакви случаи кој ќе мора одлуките да ги носи во најкраток можен рок. Знам дека можностите за ова некогаш да се спроведе се премали бидејќи многу други работи не функционираат правилно во оваа наша држава, но идејата е тука.</p><p>Зошто не оправдувам никој друг случај?</p><p>Епа вака:</p><p>Правото на избор го имаме сите, но на овие жртви, верувам ќе се согласите, им е одземено. Сите останати тинејџерки без разлика дали во пијана или не пијана состојба, имаат право на избор. И тоа право на избор стапува мноооогу пред да дојде јајцето на газот, народски кажано. Сите тие имаат право да легнат или нелегнат со некого. Сите тие имаат право додека безделничат на фејсбук или се нервираат што ќе облечат вечер, да отворат на интернет и да се информираат за сите сексуално преносливи болести, сите можни начини за контрацепција и заштита. А ги има многу. Кондомите се најефтина заштита. Да, имало случаи која доаѓало до пукање на кондомот. Тоа не е оправдување. Постојат пилули за контрацепција, постојат пилули за ден потоа. Постојат и гинеколози кои ги знаат овие работи многу подобро од мене.</p><p>Овие девојки, одбрале да згрешат. Дефинитивно треба да ги сносат последиците.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saturnia, post: 144975, member: 1808"] [SIZE=3]Според мене, абортусот треба дефинитивно да стои како опција. [/SIZE] И тоа само поради ситуациите кога умоболните луѓе кои шетаат по планетава решаваат да силуваат невини мали девојчиња или разните случаеви на инцести итн. Имам доста размислувано за ова и имам дојдено до една идеја: судски доказ дека детето било зачнато по пат на силување. Се останато, не оправдувам. Еве како и зошто. Можеби не сум доволно упатена во сите тие судски работи, право и судска организација, но зошто еден дел од правото да не се приспособи за вакви работи? Така и во најмалите градови ќе има еден посебен надлежен судија за вакви случаи кој ќе мора одлуките да ги носи во најкраток можен рок. Знам дека можностите за ова некогаш да се спроведе се премали бидејќи многу други работи не функционираат правилно во оваа наша држава, но идејата е тука. Зошто не оправдувам никој друг случај? Епа вака: Правото на избор го имаме сите, но на овие жртви, верувам ќе се согласите, им е одземено. Сите останати тинејџерки без разлика дали во пијана или не пијана состојба, имаат право на избор. И тоа право на избор стапува мноооогу пред да дојде јајцето на газот, народски кажано. Сите тие имаат право да легнат или нелегнат со некого. Сите тие имаат право додека безделничат на фејсбук или се нервираат што ќе облечат вечер, да отворат на интернет и да се информираат за сите сексуално преносливи болести, сите можни начини за контрацепција и заштита. А ги има многу. Кондомите се најефтина заштита. Да, имало случаи која доаѓало до пукање на кондомот. Тоа не е оправдување. Постојат пилули за контрацепција, постојат пилули за ден потоа. Постојат и гинеколози кои ги знаат овие работи многу подобро од мене. Овие девојки, одбрале да згрешат. Дефинитивно треба да ги сносат последиците. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Никогаш не вели никогаш - Абортус
На врв
Bottom