Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Никогаш не вели никогаш - Абортус
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MissChievous" data-source="post: 143544" data-attributes="member: 266"><p>Да ги тргнеме на страна сите оние ментални ситуации, како силување, инцест и слично.</p><p>Ако си вистински верник, тогаш нема да имаш секс пред брак, што значи, нема да се најдеш во ситуација да се прашуваш дали да направиш абортус или не.</p><p>А сега за неверниците, хммм. Имаш секс со тој што го сакаш. Тоа не значи дека ќе направите бебе, паметни сте, 21 век сме, има начини за да се спречи тоа. А и да се случи, со <u>љубов</u> ќе биде направено. Јебига, некогаш најубавите работи испаѓаат неиспланирано. Ова е <u>мое</u> мислење.</p><p>Особено, ако станува збор за над 20 годишна девојка. Ај, во средно тинејџерите не се доволно образувани за сексот и последиците, секако со исклучоци.</p><p>Не би направила абортус. Грдо ми е и понижувачки. Кога веќе си се донела во ситуација на несакана бременост, барем тогаш превземи ги обврските, grow some ball што би се рекло и иди до крај.</p><p></p><p>П.С. Има тема за абортус.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MissChievous, post: 143544, member: 266"] Да ги тргнеме на страна сите оние ментални ситуации, како силување, инцест и слично. Ако си вистински верник, тогаш нема да имаш секс пред брак, што значи, нема да се најдеш во ситуација да се прашуваш дали да направиш абортус или не. А сега за неверниците, хммм. Имаш секс со тој што го сакаш. Тоа не значи дека ќе направите бебе, паметни сте, 21 век сме, има начини за да се спречи тоа. А и да се случи, со [U]љубов[/U] ќе биде направено. Јебига, некогаш најубавите работи испаѓаат неиспланирано. Ова е [U]мое[/U] мислење. Особено, ако станува збор за над 20 годишна девојка. Ај, во средно тинејџерите не се доволно образувани за сексот и последиците, секако со исклучоци. Не би направила абортус. Грдо ми е и понижувачки. Кога веќе си се донела во ситуација на несакана бременост, барем тогаш превземи ги обврските, grow some ball што би се рекло и иди до крај. П.С. Има тема за абортус. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Никогаш не вели никогаш - Абортус
На врв
Bottom