Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Несакани ефекти
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Mystique" data-source="post: 256644" data-attributes="member: 1302"><p>Го гледав филмот,и неможам да коментирам кој е повеќе крив дали Емили или Др.Бенкс, затоа што двајцата се криви на различен начин. </p><p>Во филмот се згрозив од тоа како експериментираат со лековите за лечење депресија. Пробај дај и го овој, пробај дај го оној. Што е тоа? Гумени бомбони па да пробаме од сите вкусови? Недокажани апчиња пуштени во продажба за кој лекарите не знаат дали се успешни или не, ги препишуваат. </p><p>По себе знам , никогаш не ги читам несаканите ефекти од пиењето на некој антибиотик или било какво друго апче.Као ете ми ги препиша докторот, да има нешто лошо би ме известил, значи му верувам 100%..<strong>.Прва грешка . </strong>Пример месо кој купувам од месара, гледам ова парче е потазе а ова е постаро, не му верувам слепо на месарот. На крајот од краиштата во мој желудник оди, јас ќе имам труење ако го купам само затоа што сака да ми го продаде. Зошто не би било и со лекарите така.Прочитај што пиеш, информирај се. </p><p>За жал фармацевтската индурстрија е една од најкорумпираните. Најблагородните работи се најтрули во суштина. </p><p></p><p>Несакани последици мора да има напишано за да не одговара фармацевската компанија во случај нешто да се случи со пациентот. Набројуваат милиони негативни работи кои би ни се појавиле како последица од пиење на витамин, а да не зборувам за други посложени лекови. Потоа ќе купиме друг лек за да ги излечиме пројавените последици од претходниот и така верижно ќе се труеме со лекови и ќе ги финансираме фармациите. Ако убиеме човек во меѓувреме како последица на некој негативен ефект тоа е тоа... не сме криви до лекот е , пу пу неважи. Човекот си отишол , нема виновници туку само жртви. Ќе исплати компанијата оштета ќе се зборува по вести неколку дена и ете месец нека е, трт мрт и ќе се стиши пак целата работа, пак исто ќе биде. </p><p></p><p>Сега последно слушнав дека пиењето лексилиум ги зголемува шансите за алцхајмерова болест.....Wtf? </p><p>Мајка ми ги пие веќе 20 години редовно по препорака од лекар. И народски више ги препорачуваме, многу си нервозен, купи лексилиум по едно од сабајле и ќе бидеш посмирен. </p><p>Пациентите се криви затоа што не се информираат, не се интересираат што внесуваат во системот, а лекарите се криви затоа што не ја практикуваат етиката пред која се колнат, и претајуваат битни информации.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mystique, post: 256644, member: 1302"] Го гледав филмот,и неможам да коментирам кој е повеќе крив дали Емили или Др.Бенкс, затоа што двајцата се криви на различен начин. Во филмот се згрозив од тоа како експериментираат со лековите за лечење депресија. Пробај дај и го овој, пробај дај го оној. Што е тоа? Гумени бомбони па да пробаме од сите вкусови? Недокажани апчиња пуштени во продажба за кој лекарите не знаат дали се успешни или не, ги препишуваат. По себе знам , никогаш не ги читам несаканите ефекти од пиењето на некој антибиотик или било какво друго апче.Као ете ми ги препиша докторот, да има нешто лошо би ме известил, значи му верувам 100%..[B].Прва грешка . [/B]Пример месо кој купувам од месара, гледам ова парче е потазе а ова е постаро, не му верувам слепо на месарот. На крајот од краиштата во мој желудник оди, јас ќе имам труење ако го купам само затоа што сака да ми го продаде. Зошто не би било и со лекарите така.Прочитај што пиеш, информирај се. За жал фармацевтската индурстрија е една од најкорумпираните. Најблагородните работи се најтрули во суштина. Несакани последици мора да има напишано за да не одговара фармацевската компанија во случај нешто да се случи со пациентот. Набројуваат милиони негативни работи кои би ни се појавиле како последица од пиење на витамин, а да не зборувам за други посложени лекови. Потоа ќе купиме друг лек за да ги излечиме пројавените последици од претходниот и така верижно ќе се труеме со лекови и ќе ги финансираме фармациите. Ако убиеме човек во меѓувреме како последица на некој негативен ефект тоа е тоа... не сме криви до лекот е , пу пу неважи. Човекот си отишол , нема виновници туку само жртви. Ќе исплати компанијата оштета ќе се зборува по вести неколку дена и ете месец нека е, трт мрт и ќе се стиши пак целата работа, пак исто ќе биде. Сега последно слушнав дека пиењето лексилиум ги зголемува шансите за алцхајмерова болест.....Wtf? Мајка ми ги пие веќе 20 години редовно по препорака од лекар. И народски више ги препорачуваме, многу си нервозен, купи лексилиум по едно од сабајле и ќе бидеш посмирен. Пациентите се криви затоа што не се информираат, не се интересираат што внесуваат во системот, а лекарите се криви затоа што не ја практикуваат етиката пред која се колнат, и претајуваат битни информации. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Несакани ефекти
На врв
Bottom