Нема пари за гробот на Тоше?

Статус
Затворена за нови мислења.

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Kako што пренесува Вест
СОБРАНИЕТО СО РЕБАЛАНСОТ НА БУЏЕТОТ ГО ИЗБРИША СПОМЕНИКОТ ЗА МЕГАЅВЕЗДАТА.
Државата нема пари да го гради споменикот на Тоше Проески во Крушево.
Со ребалансот на Буџетот, Парламентот ја избриша ставката со која беа предвидени еден милион денари за изградба на споменик на гробот на трагично загинатата мегаѕвезда.
Во октомври се навршуваат пет години од смртта на мегаѕвездата.
Тоше сe уште нема надгробна плоча, а гробното место е покриено со земја и крст.
Добро колку си ги цениме ние нашиве луѓе? Зарем ова треба да се случува кога е во прашање најголемиот хуманист која направи повеќе од сите политичари заеднао за цела Македонија? Лицемерно и страмно е ова!

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Ова е типично за кај нас.Ништо не е ново.Стандард не ги почитуваме нашите а другото е увјек боље|-(
Нема да зборувам ни за политичарите ни за Рајко ни за Петко зошто кој и да дојде пред да седне на столче ветува и од ориз зејтин ке напраи.

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Мое мислење е дека се претера со споменици. Општо зборувам за сите споменици на владата.
Ако некој се смета за мегаѕвезда сега, тој ќе се смета за мегаѕвезда и после години...
Тоше ќе го паметиме и ќе го почитуваме поради тоа што беше и што ни го остави. Зарем е толку важно дали ќе има споменик??!!
Има спомен куќа која не само што финансиски вреди многу, туку е во вистинска смисла спомен куќа. Тоа не е воопшто мала работа. Ако на семејството му пречи што нема надгробна плоча, нека му направи. На крајот на краиштата, гробот е од семејството, а не од владата...

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
прво нешто што ми текна да напишу кд га прочита наслоф на тему
.....па нели е закопан још ?
стфарно нек си напраиф тија по дома. туго за што се диза прашина не ми се веруе

• Ми се допаѓа
Реакции: Black Hawk

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Аман бре, не го оставија човекот да почива на раат.

Па моментов, немало пари за споменик...(смајли што грицка нокти),ко да чиниш се рекло нема пари за пресадување срце на некое болно дете.

Епа аман, ама озбилно аман.
Дека малку му се куќана во Крушево, здание вредно милиони, малку му се едно чудо фонтани, обележја, па манастири...Е сега мора и милионче за уште едно парче камен.
Па на живи луѓе толку пажња не се посветува.

Лелеее, Тошенце не сакаше сите, лееее он каков човек беше, па како може да нема :frantic
Дај бре соземете се..беше, умре. Нека му е лесна земја, ако е за аир доста беше веќе...
Луѓе живи живеат во катастрофални економски услови, Тоше оти ги сакаше на времето, нема да им донесе леб на трпезата.
Ајт!

• Ми се допаѓа

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Оф луѓе... колку само на негов грб оствариа профит од кога почина, не го оставаат да си почива човекот во мир, а во врска со спомен куќата па исто и тоа ти е за профит направена. Луѓето прават (дават) нешто само доколку би имале ќар, а кога треба да се даде за нешто од кое нема да се вратат пари, е тогаш сите се вртат на страна и нормално нема пари.

• Ми се допаѓа

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,282
9,124
1,683
то државата се распаѓа вие споменици гледате дали имало....
луѓе умираат поради недостиг на пари за операција во странство вие барате споменици
гробот го прави семејството.....Споменик може да подигне кој сака.....
  • државен погреб
  • пат до манастирот
  • изградба на манастирот
  • крст над крушево
  • меморијален центар

• Ми се допаѓа
Статус
Затворена за нови мислења.