Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Невозвратената љубов како поетска инспирација
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Cernodrimski" data-source="post: 54838" data-attributes="member: 909"><p>Ти ги подарувам моите зборови,и се прашувам самиот себеси како на светот да му објаснам дека се случи љубовта помеѓу нас.како да им објаснам дека страста небеше таа која не водеше,зарем навистина никогаш не разбра дека и сега живееш во мене,во секоја капка крв што така брзо ита низ вените,кога и со мислата ќе го споменам твоето име,тие весело подрипнуваат небаре се мали деца и го забрзуваат својот тек...па да одвреме навреме и јас самиот се фаќав во стапицата на сопствените емоции,ќе вдишев така тогаш голема количина на воздух,и во некоја честичка повторно ќе го почусвував твоето присуство.знам,истиот парфем го користиш,а тој,дел се лепи на тебе,а дел оди во етерот,ете токму етерот е мојот свет каде те барам,и од тој бескраен етер,те чуствувам.</p><p>Но стварноста е доста сурова,осакатен од твојата болка,како евнух шетам во ограничениот простор,веќе сомнежите ги исфрлив,надежите го закопав,и сега само со етерот разговарам,љубоморно секој атом на мирис што ќе го почуствувам лакомо го земам и го складирам некаде во мојата потсвест...таа е помоќна од оваа превртила свест..еден ден кога години ќе ти дозволат,можеби тогаш ќе разбереш за мојата љубов кон тебе...и тогаш во тое твое разбирање,ќе ја видиш смислата на моето постоење...ете тогаш,тогаш ќе видиш дека не сум лудак кој само се восхитува на месечевата убавина,лудак кој се радува на секое твое трепнување со очите,лудак кој се смее трипати повеќе на секоја твоја насмевка...</p><p>Знаеш.моја музо...го обликувам твојот облик секој ден ,незнам вчера беше убава...но сепак денес имам едно чуство кое ете спиело некаде во некој дел во мене,та утрово се разбуди,и ми кажа дека денес ќе те обликуваме поубава од вчера....несакам да бидеш совршена...ако навистина станеш совршена тогаш ќе бидеш кип бел на кој ќе се восхитуваат сите...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cernodrimski, post: 54838, member: 909"] Ти ги подарувам моите зборови,и се прашувам самиот себеси како на светот да му објаснам дека се случи љубовта помеѓу нас.како да им објаснам дека страста небеше таа која не водеше,зарем навистина никогаш не разбра дека и сега живееш во мене,во секоја капка крв што така брзо ита низ вените,кога и со мислата ќе го споменам твоето име,тие весело подрипнуваат небаре се мали деца и го забрзуваат својот тек...па да одвреме навреме и јас самиот се фаќав во стапицата на сопствените емоции,ќе вдишев така тогаш голема количина на воздух,и во некоја честичка повторно ќе го почусвував твоето присуство.знам,истиот парфем го користиш,а тој,дел се лепи на тебе,а дел оди во етерот,ете токму етерот е мојот свет каде те барам,и од тој бескраен етер,те чуствувам. Но стварноста е доста сурова,осакатен од твојата болка,како евнух шетам во ограничениот простор,веќе сомнежите ги исфрлив,надежите го закопав,и сега само со етерот разговарам,љубоморно секој атом на мирис што ќе го почуствувам лакомо го земам и го складирам некаде во мојата потсвест...таа е помоќна од оваа превртила свест..еден ден кога години ќе ти дозволат,можеби тогаш ќе разбереш за мојата љубов кон тебе...и тогаш во тое твое разбирање,ќе ја видиш смислата на моето постоење...ете тогаш,тогаш ќе видиш дека не сум лудак кој само се восхитува на месечевата убавина,лудак кој се радува на секое твое трепнување со очите,лудак кој се смее трипати повеќе на секоја твоја насмевка... Знаеш.моја музо...го обликувам твојот облик секој ден ,незнам вчера беше убава...но сепак денес имам едно чуство кое ете спиело некаде во некој дел во мене,та утрово се разбуди,и ми кажа дека денес ќе те обликуваме поубава од вчера....несакам да бидеш совршена...ако навистина станеш совршена тогаш ќе бидеш кип бел на кој ќе се восхитуваат сите... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Невозвратената љубов како поетска инспирација
На врв
Bottom