Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Наука и техника
Мобилни
Најдобра марка на мобилни телефони
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Coelho" data-source="post: 85329" data-attributes="member: 896"><p>HTC, Apple и RIM/Blackberry. И сметам дека вреди да се спомне и Sony Ericsson. </p><p></p><p>HTC се многу добри затоа што имаат добри опции, камера, звучници и поради Androd оперативниот систем кој мислам дека на корисникот му дозволува да си модифицира и намести одредени работи како тој сака, како би му одговарале и слично. И често телефоните им изгледаат убаво. Иако оперативниот систем е добар, на изглед не ми се допаѓа.</p><p></p><p>RIM/Blackberry телефоните се најпрво (според мене) многу убави телефони и компактабилни. Не се многу големи, не привлекуваат некое посебно внимание и направени се со цел да бидат успешни деловни (бизнис) телефони. Имаат тастатура за пишување пораки и и-мејлови. Лесни се за држење додека се зборува на нив и имаат убава форма но, повторно, оперативниот систем не ми се допаѓа. </p><p></p><p>Apple, според мое мислење, е најдобар производител на телефони. iPhone-от има добар процесор и телефонот е брз, екранот на допир е преубав, менито/менијата имаат многу остар изглед; не изгледа како да е "размачкан" - што е поради преубавиот iOS (оперативен систем). Начинот на кој се пишуваат пораки е многу забавен. Камерата е одлична, исто и звукот. Продавницата за апликации, продавницата за песни, самите апликации, огромната меморија и безбедносните мерки. Но, не е совршен. </p><p></p><p>Најголем проблем со iPhone-от ми е што не можам да ставам песна да ми звони без да ја скратам на iTunes до 30 секунди (и уште 200 глупости), тоа што е малку по-нежен од другите телефони, тоа што мораш да платиш многу за поголема меморија бидејќи нема можност за мемориска картичка и тоа што секоја година излегува нов модел. </p><p></p><p>И морам да го спомнам Sony Ericsson. Поточно Sony Ericsson W810i, кој го имам веќе многу години, т.е од кога излезе. Покрај тоа што нема задно капаче, му недостасуваат неколку делчиња, има излижани копчиња, расипана камера, пукнат екран и ред други работи - сеуште функционира и прави се што треба да прави. Има поминато низ многу и бил загубен многу, многу пати и ќе го чувам и користам се додека веќе не е во состојба да работи правилно - без разлика колку други телефони ќе сменам.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Coelho, post: 85329, member: 896"] HTC, Apple и RIM/Blackberry. И сметам дека вреди да се спомне и Sony Ericsson. HTC се многу добри затоа што имаат добри опции, камера, звучници и поради Androd оперативниот систем кој мислам дека на корисникот му дозволува да си модифицира и намести одредени работи како тој сака, како би му одговарале и слично. И често телефоните им изгледаат убаво. Иако оперативниот систем е добар, на изглед не ми се допаѓа. RIM/Blackberry телефоните се најпрво (според мене) многу убави телефони и компактабилни. Не се многу големи, не привлекуваат некое посебно внимание и направени се со цел да бидат успешни деловни (бизнис) телефони. Имаат тастатура за пишување пораки и и-мејлови. Лесни се за држење додека се зборува на нив и имаат убава форма но, повторно, оперативниот систем не ми се допаѓа. Apple, според мое мислење, е најдобар производител на телефони. iPhone-от има добар процесор и телефонот е брз, екранот на допир е преубав, менито/менијата имаат многу остар изглед; не изгледа како да е "размачкан" - што е поради преубавиот iOS (оперативен систем). Начинот на кој се пишуваат пораки е многу забавен. Камерата е одлична, исто и звукот. Продавницата за апликации, продавницата за песни, самите апликации, огромната меморија и безбедносните мерки. Но, не е совршен. Најголем проблем со iPhone-от ми е што не можам да ставам песна да ми звони без да ја скратам на iTunes до 30 секунди (и уште 200 глупости), тоа што е малку по-нежен од другите телефони, тоа што мораш да платиш многу за поголема меморија бидејќи нема можност за мемориска картичка и тоа што секоја година излегува нов модел. И морам да го спомнам Sony Ericsson. Поточно Sony Ericsson W810i, кој го имам веќе многу години, т.е од кога излезе. Покрај тоа што нема задно капаче, му недостасуваат неколку делчиња, има излижани копчиња, расипана камера, пукнат екран и ред други работи - сеуште функционира и прави се што треба да прави. Има поминато низ многу и бил загубен многу, многу пати и ќе го чувам и користам се додека веќе не е во состојба да работи правилно - без разлика колку други телефони ќе сменам. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Наука и техника
Мобилни
Најдобра марка на мобилни телефони
На врв
Bottom