Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Моралот - калап за креирање на личноста?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="alba" data-source="post: 160842" data-attributes="member: 763"><p>[USER=621]slb_bobo[/USER] Не ни мораш да ми одговараш ама да рачистиме ти сакаш да си го мериме ама свесно крадеш во тоа cm ...</p><p></p><p>Како прво требаше да напишеш пример каде човекот градејки ја својата личност завршува како експериментално глувче во ментална болница заради тоа што тој ги прекршува или поместува морални норми.</p><p>Ти го наведе Петко што сакал да шета гол, а јас ти тврдев дека голотијата не е морал и дека тие норми се поместуваат во зависност на образованието и инфомираноста на луѓето за таа различност. Тебе не ти одговараше или нешто ти е нејасно а нескакш да прашаш ми даваш пример каде твојот Петко ке се откажувал од општеството и дали живеењето на туѓ грб е морално нешто и ако се разболел дали ке му биде пружена лекарска нега. Е сега за ова на Икац горе му го дрвиш дека лекарите полагале заклетва и мораат да му погмогнат без разлика дали има пари или не и јас се сложувам со тоа. Јас за ова ти пишав убаво колку и да е твојот Петко отфрлен или тој самиот се откажал и решил да лежи и со сите 4 уствари 5 да биде свртен нагоре дека општеството е такво каде прво и има морални норми така и правни каде е должно да ги заштити ајде да речам тие послабите во него. И тука те прашав дали знаеш штое општествено уредување ама изгледа дека не. И јас овде никаде не видов дека твојот Петко ке биде линчуван или однесен во ментална болница. </p><p></p><p>Не труди се да ми кажуваш како да читам...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alba, post: 160842, member: 763"] [USER=621]slb_bobo[/USER] Не ни мораш да ми одговараш ама да рачистиме ти сакаш да си го мериме ама свесно крадеш во тоа cm ... Како прво требаше да напишеш пример каде човекот градејки ја својата личност завршува како експериментално глувче во ментална болница заради тоа што тој ги прекршува или поместува морални норми. Ти го наведе Петко што сакал да шета гол, а јас ти тврдев дека голотијата не е морал и дека тие норми се поместуваат во зависност на образованието и инфомираноста на луѓето за таа различност. Тебе не ти одговараше или нешто ти е нејасно а нескакш да прашаш ми даваш пример каде твојот Петко ке се откажувал од општеството и дали живеењето на туѓ грб е морално нешто и ако се разболел дали ке му биде пружена лекарска нега. Е сега за ова на Икац горе му го дрвиш дека лекарите полагале заклетва и мораат да му погмогнат без разлика дали има пари или не и јас се сложувам со тоа. Јас за ова ти пишав убаво колку и да е твојот Петко отфрлен или тој самиот се откажал и решил да лежи и со сите 4 уствари 5 да биде свртен нагоре дека општеството е такво каде прво и има морални норми така и правни каде е должно да ги заштити ајде да речам тие послабите во него. И тука те прашав дали знаеш штое општествено уредување ама изгледа дека не. И јас овде никаде не видов дека твојот Петко ке биде линчуван или однесен во ментална болница. Не труди се да ми кажуваш како да читам... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Моралот - калап за креирање на личноста?
На врв
Bottom