Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Моментално читам...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 322840" data-attributes="member: 272"><p>Време љубави и време смрти - Е.М.Ремарк (види аватар)</p><p>Воен роман (очигледно нели) овој пат за 2ра светска војна, некаде за време после Стаљинградската битка (значи не им е лесно на немциве). Главниот протагонист по некоја среќна случајност добива отпуст да се врати дома. При самото пристигнување, се судрува со реалноста со тоа колку војната всушност е погубен фактор во човештвото. Сентиментален како и секогаш, со доза на пацифистички идеи, Ремарк умее одлично да ја прикаже изгубеноста-за-нечии-идеали на својот народ. Се` уште сум на почетокот, но како што тонам подлабоко во книгата, така и желбата не ме напушта да ја оставам. Буквално до сега што му имам прочитано (4-5 романи), не постои лоша книга од Ремарк.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 322840, member: 272"] Време љубави и време смрти - Е.М.Ремарк (види аватар) Воен роман (очигледно нели) овој пат за 2ра светска војна, некаде за време после Стаљинградската битка (значи не им е лесно на немциве). Главниот протагонист по некоја среќна случајност добива отпуст да се врати дома. При самото пристигнување, се судрува со реалноста со тоа колку војната всушност е погубен фактор во човештвото. Сентиментален како и секогаш, со доза на пацифистички идеи, Ремарк умее одлично да ја прикаже изгубеноста-за-нечии-идеали на својот народ. Се` уште сум на почетокот, но како што тонам подлабоко во книгата, така и желбата не ме напушта да ја оставам. Буквално до сега што му имам прочитано (4-5 романи), не постои лоша книга од Ремарк. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Моментално читам...
На врв
Bottom