Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Мисла на денот
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Хептаграм XI" data-source="post: 370805" data-attributes="member: 2897"><p><span style="font-family: 'Georgia'">“Настојувај, со уверувањето дека ти не си подложен на смрт, туку твоето тело. </span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Зашто ти не си овој облик што навидум се чиниш, туку вистинскиот човек е мисловниот принцип на секого – не телесниот облик што може да биде покажан со прст. </span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Знај сега, значи, дека ти си бог, зашто бог е она што има Волја, впечаток, сеќавање, предвидување, и кој така владее, управува, и го движи телото во чија служба е обврзан, исто како што врховното Божество прави со Универзумот, и како што Вечниот Бог го насочува овој Универзум, кој до одреден степен е подложен на распад, таква бесмртна Душа го движи кршливото тело.</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">- <strong><a href="https://wp.me/p1YG5U-1C4">Сонот на Скипион</a></strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Хептаграм XI, post: 370805, member: 2897"] [FONT=Georgia]“Настојувај, со уверувањето дека ти не си подложен на смрт, туку твоето тело. Зашто ти не си овој облик што навидум се чиниш, туку вистинскиот човек е мисловниот принцип на секого – не телесниот облик што може да биде покажан со прст. Знај сега, значи, дека ти си бог, зашто бог е она што има Волја, впечаток, сеќавање, предвидување, и кој така владее, управува, и го движи телото во чија служба е обврзан, исто како што врховното Божество прави со Универзумот, и како што Вечниот Бог го насочува овој Универзум, кој до одреден степен е подложен на распад, таква бесмртна Душа го движи кршливото тело. - [B][URL='https://wp.me/p1YG5U-1C4']Сонот на Скипион[/URL][/B][/FONT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Мисла на денот
На врв
Bottom