А јас да прашам дали интерпукциските знаци се бројат?Имам слушнато ама не сум баш сигурна![]()
Не се бројат.
А јас да прашам дали интерпукциските знаци се бројат?Имам слушнато ама не сум баш сигурна![]()
Да не си еден од оценувачите?Морам да прокоментирам нешто. Со моето скромно знаење, сметам дека на Матурата имаше една грешка. Ако некој знае повеќе пример Saladin нека даде свое мислење.
Е сега како дојдов до ливчетоОтвори ја прикачената датотека 16510Не кажувам
Да не си еден од оценувачите?
Иначе зафркнати беа и темите, а и целиот тест. Се некои забегани текстови, што дете што беше и во Америка рече дека му бил тежок тестот, а не на нас обичните луѓе.![]()
Морам да прокоментирам нешто. Со моето скромно знаење, сметам дека на Матурата имаше една грешка. Ако некој знае повеќе пример Saladin нека даде свое мислење.
Е сега како дојдов до ливчетоОтвори ја прикачената датотека 16510Не кажувам
Гледаш, јас вчера откако го пишав тоа, прогуглав на кратко. Го имам како форма во Американски речник. Еве. Исто така на почетокот од задачата имаат напишано soccer - колку што знам тоа ти е американ инглиш?the like... хммм ко прв пат се сретнувам со оваа терминологија, поправилно би ми звучело нешо као „like so".
Гледаш, јас вчера откако го пишав тоа, прогуглав на кратко. Го имам како форма во Американски речник. Еве. Исто така на почетокот од задачата имаат напишано soccer - колку што знам тоа ти е американ инглиш?