Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Марихуана - да или не?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="existence" data-source="post: 39747" data-attributes="member: 621"><p>Глеам повеќето оставате коментари и слики дека марихуаната е лек против рак. Дали некој од вас всушност знае како марихуаната лекува рак (јас дури и не би го нарекол тоа лекување, ама ајде) и каков рак точно лекува?</p><p></p><p>Онтопик: Јас ги презирам сите „законски“ ограничувања од било што, од проста причина што и да е забрането ако сакам јас ќе се надувам или ќе направам тоа што сум намислил. И убиствата се забранети ама се случуваат. Заклучок, законите се апсурд на цивилизацијата. Не може бе да забраниш тревка. Тоа е исто како да забраниш да се одгледува жалфија затоа што можеш да се отруеш од неа или да забраниш да се чуваат кучиња затоа што може некого да убијат. Апсурдно е. Забрането е и алкохол да се точи на лица под 18 год. ама не глеам да се практикува тоа. Јас велам дека не треба ништо да забрануваат туку да ги остават луѓето да си живеат живот како што сакаат. Ако некој сака да си мотка фасуљ секое сабајле нека си мотка, ако сака да се качи на врвот на Ајфеловата и да стои на една нога нека се качи. Не ми е јасно зошто сите потклекнуваат врз тие шаблони кои ги налагаат модерниве општества, а ги гледаш брате сите револуционери ќе станат и велат дека живеат слободен живот. Ебате слободата коа не можеш ни обична тревка да засадиш без да одговараш за тоа и да објаснуваш зошто си ја засадил.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="existence, post: 39747, member: 621"] Глеам повеќето оставате коментари и слики дека марихуаната е лек против рак. Дали некој од вас всушност знае како марихуаната лекува рак (јас дури и не би го нарекол тоа лекување, ама ајде) и каков рак точно лекува? Онтопик: Јас ги презирам сите „законски“ ограничувања од било што, од проста причина што и да е забрането ако сакам јас ќе се надувам или ќе направам тоа што сум намислил. И убиствата се забранети ама се случуваат. Заклучок, законите се апсурд на цивилизацијата. Не може бе да забраниш тревка. Тоа е исто како да забраниш да се одгледува жалфија затоа што можеш да се отруеш од неа или да забраниш да се чуваат кучиња затоа што може некого да убијат. Апсурдно е. Забрането е и алкохол да се точи на лица под 18 год. ама не глеам да се практикува тоа. Јас велам дека не треба ништо да забрануваат туку да ги остават луѓето да си живеат живот како што сакаат. Ако некој сака да си мотка фасуљ секое сабајле нека си мотка, ако сака да се качи на врвот на Ајфеловата и да стои на една нога нека се качи. Не ми е јасно зошто сите потклекнуваат врз тие шаблони кои ги налагаат модерниве општества, а ги гледаш брате сите револуционери ќе станат и велат дека живеат слободен живот. Ебате слободата коа не можеш ни обична тревка да засадиш без да одговараш за тоа и да објаснуваш зошто си ја засадил. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Марихуана - да или не?
На врв
Bottom