Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Марихуана - да или не?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Outrider" data-source="post: 296078" data-attributes="member: 2887"><p>И што ако тебе не ти се допаѓа како изгледа рајата `во маало`? Сериозно?</p><p>Мене не ми се допаѓаат еден куп ствари ама ми е сеедно кој и како си располага со својот живот додека не ми наштетува (или на некој близок). Дали ќе е трева дали алкохол дали тутун дали дијазепамче пред спиење... нивна ствар.</p><p>Многу берење туѓо гајле не е на арно. Не дека сериозно на моралистот му се јебе за ликот од маалото, повеќе е замислената прича.</p><p></p><p>Како не ја афектира околината? Знаеш колку чини болнички ден? Лекови? Или океј ти е да плаќаш од џеб (здравствено, па и даноците) за рандом Ставре кој го бајпасираат пошто 25 години се преждеравал ама те е*е во моралниот плексус коа ги гледаш напушените во маало. Јако. Work on your priorities.</p><p></p><p>Која црна статистика. Дај статистика за РМ пред да ја забранат дрогата и после, да видиме колку имало џанаци и кои се резултатите на `борбата`. Ако нема статистика, барем посочи некој пример од народното творештво, ете Цепенков собирал причи и преданија, дали постои некој синоним за наркос од минатото... кога афионот и конопот биле сеприсутни и легални. За пијаници имаш колку сакаш...</p><p></p><p>Паааа...да. Ќе им секне изворот на приходи ако се легализира. Пошто ќе биде многу ефтина. И секој ќе може да сади. Нема пари=нема кримоси.</p><p>Примерите со Иран и некои сојузни држави на САД се поучни.</p><p><a href="http://www.foxnews.com/world/2010/05/13/ap-impact-years-trillion-war-drugs-failed-meet-goals/">http://www.foxnews.com/world/2010/05/13/ap-impact-years-trillion-war-drugs-failed-meet-goals/</a></p><p></p><p>Пишував на темава порано, истото пак истото.... нелегалност и поголеми казни=поголем ризик за набавка на дрога. Поголем ризик поголема цена. Поголема цена=повеќе раја заинтересирана да се вклучи во нарко-бизнисот. Проблемот што моралистите не го гледаат е во побарувачката. А таа си постоела, постои и ќе постои. Зошто е така е друга прича.</p><p></p><p>Дури и директорот на америчката агенција за борба со дрога кажува како стојат работите.</p><p>Но во денешно време има и нова димензија во ситуацијата околу наркотиците.</p><p>На даночниот долар/евро/денар се прилепи армија душебрижници, морални крсташи кои во вид на разни владини и невладини агенции и религиски организации живеат од буџетите наменети за `борба` со дрогата. Повеќе вработени цајкани, бирократи, цариници, затворски чувари...сета таа армија паразитира на анти-џанки доларот. И нив не им одговара легализација бидејќи ќе мораат да бараат вистинска работа...</p><p></p><p>Не само Лерин туку и Врање и Ќустендил. makeдоnija веcna!</p><p></p><p><a href="http://edition.cnn.com/2012/12/06/opinion/branson-end-war-on-drugs/">http://edition.cnn.com/2012/12/06/opinion/branson-end-war-on-drugs/</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Outrider, post: 296078, member: 2887"] И што ако тебе не ти се допаѓа како изгледа рајата `во маало`? Сериозно? Мене не ми се допаѓаат еден куп ствари ама ми е сеедно кој и како си располага со својот живот додека не ми наштетува (или на некој близок). Дали ќе е трева дали алкохол дали тутун дали дијазепамче пред спиење... нивна ствар. Многу берење туѓо гајле не е на арно. Не дека сериозно на моралистот му се јебе за ликот од маалото, повеќе е замислената прича. Како не ја афектира околината? Знаеш колку чини болнички ден? Лекови? Или океј ти е да плаќаш од џеб (здравствено, па и даноците) за рандом Ставре кој го бајпасираат пошто 25 години се преждеравал ама те е*е во моралниот плексус коа ги гледаш напушените во маало. Јако. Work on your priorities. Која црна статистика. Дај статистика за РМ пред да ја забранат дрогата и после, да видиме колку имало џанаци и кои се резултатите на `борбата`. Ако нема статистика, барем посочи некој пример од народното творештво, ете Цепенков собирал причи и преданија, дали постои некој синоним за наркос од минатото... кога афионот и конопот биле сеприсутни и легални. За пијаници имаш колку сакаш... Паааа...да. Ќе им секне изворот на приходи ако се легализира. Пошто ќе биде многу ефтина. И секој ќе може да сади. Нема пари=нема кримоси. Примерите со Иран и некои сојузни држави на САД се поучни. [url]http://www.foxnews.com/world/2010/05/13/ap-impact-years-trillion-war-drugs-failed-meet-goals/[/url] Пишував на темава порано, истото пак истото.... нелегалност и поголеми казни=поголем ризик за набавка на дрога. Поголем ризик поголема цена. Поголема цена=повеќе раја заинтересирана да се вклучи во нарко-бизнисот. Проблемот што моралистите не го гледаат е во побарувачката. А таа си постоела, постои и ќе постои. Зошто е така е друга прича. Дури и директорот на америчката агенција за борба со дрога кажува како стојат работите. Но во денешно време има и нова димензија во ситуацијата околу наркотиците. На даночниот долар/евро/денар се прилепи армија душебрижници, морални крсташи кои во вид на разни владини и невладини агенции и религиски организации живеат од буџетите наменети за `борба` со дрогата. Повеќе вработени цајкани, бирократи, цариници, затворски чувари...сета таа армија паразитира на анти-џанки доларот. И нив не им одговара легализација бидејќи ќе мораат да бараат вистинска работа... Не само Лерин туку и Врање и Ќустендил. makeдоnija веcna! [url]http://edition.cnn.com/2012/12/06/opinion/branson-end-war-on-drugs/[/url] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Марихуана - да или не?
На врв
Bottom