Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Марихуана - да или не?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Шмекси" data-source="post: 22504" data-attributes="member: 193"><p>Прво, браво за храброста да отвориш тема и отворено да признаеш дека си користел лесна дрога во вакво конзервативно општество.</p><p>Јас конкретно нема да кажам дали нешто сум употребувал или употребувам, ете чисто ради етикетирање.</p><p>Кога ќе погледнеме наназад во историјата, голем процент од научници, писатели, физичари, математичари користеле психотропни супстанци како ЛСД, сатива канабис и останато.</p><p>ЛСД-то се покажа како многу ризично за употреба затоа што се појавуваат нус ефекти најверојатно затоа што не е квалитетна бар не секаде.Имало случаеви каде што луѓе што употребувале добивале мозочни удари, срцеви удари, станувале антисоцијални, анксиозни и слично.Тоа за мене е синтетика.</p><p>Марихуаната е позната по тоа што доколку се користи во опуштена атмосфера делува добротворно од причина што те опушта максимално, губиш секаква болка и напор.Точно е дека се користи за медицински цели, но начинот на припремање е сосема различен од онаа марихуана која што се конзумира нашироко низ светов.Ретко, скоро невозможно е да најдеш чиста марихуана, бар тука во Македонија.</p><p>Тука во Македонија можеш за 300 денари да добиеш прскана марихуана со зголемено количество на THC која при употреба нема да знаеш како се викаш, и ќе мислиш дека си вонземјанин.Да не зборам за вртоглавици или повраќање.</p><p>Доколку имаш среќа некој да ти донесе некое пакетче од југ тогаш ќе пробаш нијанса подобра марихуана.</p><p></p><p>Морам да го напоменам кокаинот, кој за разлика од марихуаната создава зависност, особено крекот кој е нус-производ на кокаинот.Исто како и марихуаната, заради поголема заработка тој се меша и конзумираш некаква си смеса налик на брашно со непознат состав.Тоа мене би ми претставувало најголемиот страв.Познато е дека со користење на кокаин чуството е неверојатно, не чуствуваш болка, тегоби, доколку имаш напорна работа ти дава енергија x100 и слично.</p><p>Како што реков лошо е што создава зависност, пукаат капилари и доаѓа до агресија многу пати.</p><p></p><p>Против легализација на сите овие работи сум, од проста причина што не ни има потреба да се легализира.Бар во Македонија е многу лесно да дојдеш до лесна дрога.</p></blockquote><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Шмекси, post: 22504, member: 193"] Прво, браво за храброста да отвориш тема и отворено да признаеш дека си користел лесна дрога во вакво конзервативно општество. Јас конкретно нема да кажам дали нешто сум употребувал или употребувам, ете чисто ради етикетирање. Кога ќе погледнеме наназад во историјата, голем процент од научници, писатели, физичари, математичари користеле психотропни супстанци како ЛСД, сатива канабис и останато. ЛСД-то се покажа како многу ризично за употреба затоа што се појавуваат нус ефекти најверојатно затоа што не е квалитетна бар не секаде.Имало случаеви каде што луѓе што употребувале добивале мозочни удари, срцеви удари, станувале антисоцијални, анксиозни и слично.Тоа за мене е синтетика. Марихуаната е позната по тоа што доколку се користи во опуштена атмосфера делува добротворно од причина што те опушта максимално, губиш секаква болка и напор.Точно е дека се користи за медицински цели, но начинот на припремање е сосема различен од онаа марихуана која што се конзумира нашироко низ светов.Ретко, скоро невозможно е да најдеш чиста марихуана, бар тука во Македонија. Тука во Македонија можеш за 300 денари да добиеш прскана марихуана со зголемено количество на THC која при употреба нема да знаеш како се викаш, и ќе мислиш дека си вонземјанин.Да не зборам за вртоглавици или повраќање. Доколку имаш среќа некој да ти донесе некое пакетче од југ тогаш ќе пробаш нијанса подобра марихуана. Морам да го напоменам кокаинот, кој за разлика од марихуаната создава зависност, особено крекот кој е нус-производ на кокаинот.Исто како и марихуаната, заради поголема заработка тој се меша и конзумираш некаква си смеса налик на брашно со непознат состав.Тоа мене би ми претставувало најголемиот страв.Познато е дека со користење на кокаин чуството е неверојатно, не чуствуваш болка, тегоби, доколку имаш напорна работа ти дава енергија x100 и слично. Како што реков лошо е што создава зависност, пукаат капилари и доаѓа до агресија многу пати. Против легализација на сите овие работи сум, од проста причина што не ни има потреба да се легализира.Бар во Македонија е многу лесно да дојдеш до лесна дрога.[/quote] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Марихуана - да или не?
На врв
Bottom