Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Луѓе без пријатели
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Artist" data-source="post: 367590" data-attributes="member: 7831"><p>Имам познаници, пријатели за на кафе шетња ау бау. Со 2 бев блиска од средно уште се дружиме, од факултет имам три така "блиски" ама не ми се вистински, ќе исчезнат после дипломирање . Не е тоа што беше порано. Имав една блиска пријателка со која се дружевме над 10 години и фино лепо ме откачи за дечко со образложение дека сум била од корист со нејзе. Уште да дознаам шо корист сум имала од нејзе. Пари, моќ, слава знаење?! Ништо од тоа немаше ама нема везе. Сега ретко со кого сум толку блиска како што бев со неа. На дистанца сум со повеќето што ги знам. Не чувствувам голема потреба од нон стоп дружење пошто сум интроверт ама и има и такви моменти каде што едноставно би искочила со било кого. Добро сега не баш со било кого ама ете. Откако почнав да се "дружам" сама со себе почнав да се преиспитувам себе си, да се сакам што претходно беше реткост, почесто да читам книги, да се интересирам за нешта кои отсекогаш сакав да ги правам. Чекор по чекор почнав да созревам и да ги бришам лажните луѓе од мојот живот. Изгледа самотијата не е толку лоша работа како што ја претставуваат и многу често ја мешаат со осаменоста. Сума сумарум нема ниту еден човек кој нема ниту еден пријател макар и да е животно.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Artist, post: 367590, member: 7831"] Имам познаници, пријатели за на кафе шетња ау бау. Со 2 бев блиска од средно уште се дружиме, од факултет имам три така "блиски" ама не ми се вистински, ќе исчезнат после дипломирање . Не е тоа што беше порано. Имав една блиска пријателка со која се дружевме над 10 години и фино лепо ме откачи за дечко со образложение дека сум била од корист со нејзе. Уште да дознаам шо корист сум имала од нејзе. Пари, моќ, слава знаење?! Ништо од тоа немаше ама нема везе. Сега ретко со кого сум толку блиска како што бев со неа. На дистанца сум со повеќето што ги знам. Не чувствувам голема потреба од нон стоп дружење пошто сум интроверт ама и има и такви моменти каде што едноставно би искочила со било кого. Добро сега не баш со било кого ама ете. Откако почнав да се "дружам" сама со себе почнав да се преиспитувам себе си, да се сакам што претходно беше реткост, почесто да читам книги, да се интересирам за нешта кои отсекогаш сакав да ги правам. Чекор по чекор почнав да созревам и да ги бришам лажните луѓе од мојот живот. Изгледа самотијата не е толку лоша работа како што ја претставуваат и многу често ја мешаат со осаменоста. Сума сумарум нема ниту еден човек кој нема ниту еден пријател макар и да е животно. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Луѓе без пријатели
На врв
Bottom