Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Iris*" data-source="post: 371649" data-attributes="member: 3868"><p>Ми недостигаат</p><p>песни,</p><p>не љубовни,</p><p>туку оние за после Тоа,</p><p>оние за преживување,</p><p>како да посакаш да се разбудиш сабајле,</p><p>дури и шминка да ставиш,</p><p>и да се трудиш цел ден да не ја размачкаш,</p><p>како да кажеш некоја шега,</p><p>дури и насмевка да намонтираш,</p><p>иако очите мртви ти се.</p><p>Ми недостига</p><p>поезија,</p><p>која се џвака како живо месо,</p><p>болна сум од совети од типот</p><p>"После дождот доаѓа сонце",</p><p>а твоето изгасено е,</p><p>и душата низ пустош и јад ти шета,</p><p>без воља за будење,</p><p>без воља за насмевка.</p><p>Ми недостигаат</p><p>сурови зборови,</p><p>складно срочени</p><p>во молитва.</p><p>Ми недостигаш,</p><p>си недостигам,</p><p>во приказната</p><p>за пријателство на прв збор,</p><p>не на прв поглед,</p><p>вистинска приказна,</p><p>за Момчето кое заслужи да не порасне,</p><p>и Девојчето кое не мораше никогаш да се чешла,</p><p>кое научи да го преплива морето,</p><p>да го прелета небото,</p><p>да направи едро до него,</p><p>од омиленото фустанче,</p><p>едно утро,</p><p>навидум обично,</p><p>дур нивната љубов</p><p>правеше совршени сенки,</p><p>ни зрно тешки,</p><p>ни солза тажни,</p><p>старински и вистински.</p><p>Трепни....и ќе знам каде си...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iris*, post: 371649, member: 3868"] Ми недостигаат песни, не љубовни, туку оние за после Тоа, оние за преживување, како да посакаш да се разбудиш сабајле, дури и шминка да ставиш, и да се трудиш цел ден да не ја размачкаш, како да кажеш некоја шега, дури и насмевка да намонтираш, иако очите мртви ти се. Ми недостига поезија, која се џвака како живо месо, болна сум од совети од типот "После дождот доаѓа сонце", а твоето изгасено е, и душата низ пустош и јад ти шета, без воља за будење, без воља за насмевка. Ми недостигаат сурови зборови, складно срочени во молитва. Ми недостигаш, си недостигам, во приказната за пријателство на прв збор, не на прв поглед, вистинска приказна, за Момчето кое заслужи да не порасне, и Девојчето кое не мораше никогаш да се чешла, кое научи да го преплива морето, да го прелета небото, да направи едро до него, од омиленото фустанче, едно утро, навидум обично, дур нивната љубов правеше совршени сенки, ни зрно тешки, ни солза тажни, старински и вистински. Трепни....и ќе знам каде си... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
На врв
Bottom