Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 356297" data-attributes="member: 3190"><p>Го запозна најдобриот јас, засега, а преку мене и дел од самата ти и тоа во одбран период од мојот живот, кога завршив со моето минато и се свртев кон себе за да расцветам кон универзумот, да се отворам само поради сончевата светлина, поради ѕвездената прашина, поради луѓето како тебе. Завршив со земските авантури за да се родам повторно, на еден начин како да почнал некој процес на некој паралелен јас од почеток, кој е се што не бев, а бев за да знам што не треба да бидам. И кога сум тука јас сум дел од тоа, кога сум некаде, јас навистина сакам да бидам таму и постојам, посебно таму горе во планините и сакам да те научам да постоиш на истиот начин, да бидеш птица со раширени крилја и да ја достигnеш целта без да ја бараш низ желбите и страстите кои предизвикуваат краткотрајно задоволство. Сакам да станеш избор кој те охрабрува да чекориш во насоката на твојата креативност и да почнеш да го дишеш возухот со моите гради, во ова време претешко кога зачекоруваш во еден свет каде духовноста одамна станала луксуз. Нема да бидам скромен и ќе ти искажам небесна воодушевеност и благодарност за некои доблести и прекрасни манири кои ги видов во твоите очи, дарувани од бога, преку тебе ги досегнувам, а за некои ми требаа години да ги досегнам, зачудувачки е и убаво. Воглавно тоа нешто на кое се уште незрело се препуштам ме доведе до тебе, несвесно, како поток и прекрасно е чувството на тој допир со тебе, без компас и без прсти, тој миг со силен крик, од кој се чувствувам добро и трае вечно. Припомни си кога се вознемири пријатно без моето присуство и ќе си одговориш на едно од многуте прашања, а можеби и на тоа за белегот на вечноста.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 356297, member: 3190"] Го запозна најдобриот јас, засега, а преку мене и дел од самата ти и тоа во одбран период од мојот живот, кога завршив со моето минато и се свртев кон себе за да расцветам кон универзумот, да се отворам само поради сончевата светлина, поради ѕвездената прашина, поради луѓето како тебе. Завршив со земските авантури за да се родам повторно, на еден начин како да почнал некој процес на некој паралелен јас од почеток, кој е се што не бев, а бев за да знам што не треба да бидам. И кога сум тука јас сум дел од тоа, кога сум некаде, јас навистина сакам да бидам таму и постојам, посебно таму горе во планините и сакам да те научам да постоиш на истиот начин, да бидеш птица со раширени крилја и да ја достигnеш целта без да ја бараш низ желбите и страстите кои предизвикуваат краткотрајно задоволство. Сакам да станеш избор кој те охрабрува да чекориш во насоката на твојата креативност и да почнеш да го дишеш возухот со моите гради, во ова време претешко кога зачекоруваш во еден свет каде духовноста одамна станала луксуз. Нема да бидам скромен и ќе ти искажам небесна воодушевеност и благодарност за некои доблести и прекрасни манири кои ги видов во твоите очи, дарувани од бога, преку тебе ги досегнувам, а за некои ми требаа години да ги досегнам, зачудувачки е и убаво. Воглавно тоа нешто на кое се уште незрело се препуштам ме доведе до тебе, несвесно, како поток и прекрасно е чувството на тој допир со тебе, без компас и без прсти, тој миг со силен крик, од кој се чувствувам добро и трае вечно. Припомни си кога се вознемири пријатно без моето присуство и ќе си одговориш на едно од многуте прашања, а можеби и на тоа за белегот на вечноста. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
На врв
Bottom