Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 331785" data-attributes="member: 1970"><p>Се започна со една ебена книга со поезија.</p><p>И ми влезе во животот.</p><p>Свесно го пуштив како пријател.</p><p>Се борам за него и не попуштам.Ме слуша,прави се за да не ме разочара.На работа се подобри,нема минус саати,доаѓа редовно и постанува дисциплиниран.Но само полека,чекор по чекор дури побавен од тој на желката.</p><p>Заради таа ебана книга од Калил Гибран која ми ја посвети постанав неразделна од него.</p><p>Кое срање.Не можам да си го замислам животот без него.</p><p>Рокер,бед-бој,дете на улицата во буквална смисла.Тип кој поминал 7 години во затвор,нема што не поминал и го знае дното на секоја дупка.</p><p>Е тој ми е најдобар пријател.Не се разбирам.Не ножам да се разберам.</p><p>Да не почнам да пишувам за стравовите кои ми се вртат низ глава.Што се може да ми се случи.</p><p>Се нешто. Е тој ми дава нешто што никој друг не може да ми даде.Ми ги рефлектира соништата,ми ги отсликува сите нешта кои ги сакам,можам со саати да разговарам со него на теми кои само ние ги разбираме.Се смеам со него,плачам со него,неговите проблеми ги решаваме заедно како да се битен дел од мојот живот.</p><p>Се надевам дека ќе успеам да го повлечам на мојата страна без да може тој да ме повлече на неговата.</p><p>Јас,мирна,дисциплинирана,тивкаТој,бунтовник,избувлив,непредвидлив.</p><p>Секојдневно свесно се одлучувам за тоа пријателство.Секојдневно ги одбивам стравовите велејќи си дека имам се под контрола.Секојдневно се препуштам и се повеќе го пуштам во себе.</p><p>Се плашам..Што ако ја изгубам контролата?Што ако како што знае да ми го затопли срцево,и да го затрепери,му се препуштам сосем?</p><p>Знам дека моите стравови се производ на overthinkig..Но покрај таков човек..Чинам секој би ги имал истите мисли.Дури и храбро е ова што го правам.Висиме заедно на пауза,седиме еден покрај друг и си раскажуваме..</p><p>Ме предупредуваат останатите..никој не разбира дека во него го гледам моето минато.Дека има нешто да ми даде што никој друг го нема?</p><p>Ме заштитува од се и сите.Секојдневно ми пишува само да види како сум,да ми го разубави денот.Ги делиме истите стравови,ги носиме истите лузни,го бараме истото од животот.Знам дека е патник и дека нема долго да биде дел од мојот животот,па уживам во секоја секунда помината со него како да сум алчна што повеќе да поделиме заедно.</p><p>Да го оставам во својот живот или повторно да се повлечам како и секогаш до сега..</p><p>А се почна со ебената книгичка со поезија и прашањето: </p><p>Зошто одиш бос??</p><p>[ATTACH=full]25586[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 331785, member: 1970"] Се започна со една ебена книга со поезија. И ми влезе во животот. Свесно го пуштив како пријател. Се борам за него и не попуштам.Ме слуша,прави се за да не ме разочара.На работа се подобри,нема минус саати,доаѓа редовно и постанува дисциплиниран.Но само полека,чекор по чекор дури побавен од тој на желката. Заради таа ебана книга од Калил Гибран која ми ја посвети постанав неразделна од него. Кое срање.Не можам да си го замислам животот без него. Рокер,бед-бој,дете на улицата во буквална смисла.Тип кој поминал 7 години во затвор,нема што не поминал и го знае дното на секоја дупка. Е тој ми е најдобар пријател.Не се разбирам.Не ножам да се разберам. Да не почнам да пишувам за стравовите кои ми се вртат низ глава.Што се може да ми се случи. Се нешто. Е тој ми дава нешто што никој друг не може да ми даде.Ми ги рефлектира соништата,ми ги отсликува сите нешта кои ги сакам,можам со саати да разговарам со него на теми кои само ние ги разбираме.Се смеам со него,плачам со него,неговите проблеми ги решаваме заедно како да се битен дел од мојот живот. Се надевам дека ќе успеам да го повлечам на мојата страна без да може тој да ме повлече на неговата. Јас,мирна,дисциплинирана,тивкаТој,бунтовник,избувлив,непредвидлив. Секојдневно свесно се одлучувам за тоа пријателство.Секојдневно ги одбивам стравовите велејќи си дека имам се под контрола.Секојдневно се препуштам и се повеќе го пуштам во себе. Се плашам..Што ако ја изгубам контролата?Што ако како што знае да ми го затопли срцево,и да го затрепери,му се препуштам сосем? Знам дека моите стравови се производ на overthinkig..Но покрај таков човек..Чинам секој би ги имал истите мисли.Дури и храбро е ова што го правам.Висиме заедно на пауза,седиме еден покрај друг и си раскажуваме.. Ме предупредуваат останатите..никој не разбира дека во него го гледам моето минато.Дека има нешто да ми даде што никој друг го нема? Ме заштитува од се и сите.Секојдневно ми пишува само да види како сум,да ми го разубави денот.Ги делиме истите стравови,ги носиме истите лузни,го бараме истото од животот.Знам дека е патник и дека нема долго да биде дел од мојот животот,па уживам во секоја секунда помината со него како да сум алчна што повеќе да поделиме заедно. Да го оставам во својот живот или повторно да се повлечам како и секогаш до сега.. А се почна со ебената книгичка со поезија и прашањето: Зошто одиш бос?? [ATTACH=full]25586[/ATTACH] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
На врв
Bottom