Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 324876" data-attributes="member: 1970"><p>Јас и мајка ми сме две сосем различни личности.Ја сакам па и повеќе од тоа,меѓутоа повеќе од 24 саати неможам да издржам да бидам со неа.Секогаш ескалира ситуацијата.</p><p>Секогаш,така да си држам дистанца и се ок.</p><p>Пред некој ден разговаравме на телефон и нормално како и секогаш успеавме да се скараме.Со дрзок тон ми рече:</p><p>Порасни веќе еднаш!!!</p><p>Нејзините зборови ми се вртеа со денови низ главава како ехо.</p><p>Се запрашав:</p><p>Што значи да се биде возрасен?</p><p>Дали моите 30 години се мерка,доказ дека сум возрасна?</p><p>Дали тоа што секој ден станувам во 6,одам на работа,се грижам за син ми,ги плаќам рачуните,готвам,чистам,перам,пеглам,ја носам колата на мајстор читам што се дешава во светот,</p><p>значи дека сум возрасна?</p><p>Ме интересира што ја наведе да ми го каже тоа.</p><p>Начинот на кој се трудам да го живеам животот?</p><p>Љубопитноста да испробам нови нешта?</p><p>Моите соништа кон кои целам и ги поделив со неа?</p><p>Која грешка од моја страна.</p><p>Не разбирам во која смисла да пораснам.Не разбирам како да пораснам.</p><p>Укуцав онака во гугл што значи да се биде возрасен.</p><p>Пишува ако ја следиш редовно временската прогноза си возрасен.Па и тоа го правам,морам да знам што да му спремам на син да облече за во школо.</p><p>Која глупост.</p><p>Ја превземав одговорноста за мојот живот и не зависам од никого.Баш од никого.</p><p>Ниту од мајка ми.Се разбира драго ми е кога ќе дојде и ќе го причува малиот,па имам време за себе но тоа се случува еднаш во сто години.</p><p>Да не сонувам?</p><p>Да не фантазирам?</p><p>Хмм..Во тој случај не сакам да пораснам.</p><p>Тие соништата мои и таа фантазија ме носат понатаму.Моите ментални лутања ме тераат да зацртам нови цели,ми го оцртуваат патот на движење.Што е најинтересно ми се остваруваат соништата.Затоа што работам на нивното остварување.</p><p>Ама ај докажи и де.</p><p>Како да и го објаснам тоа?</p><p>Се труди да ми ги наметне нејзините стравови и граници.</p><p>Па што ќе речат другите,ма Лена?</p><p>Другите???</p><p>Па каде се другите кога ги плаќам рачуните?</p><p>Каде се другите кога ми е болно детето?</p><p>Каде се другите кога ми е тешко?</p><p>Значи ли да пораснам,поставување на некакви граници,некој си затвор,зависење од друго мислење.Одамна не ми е битно мислењето од небитни лица.</p><p>И најверојатно затоа што размислував деновиве на таа тема сонував синојќа како сум дете.И бев среќна и весела.Ми се допадна тоа.</p><p>Конечно успеав да го проживеам тоа детето во себе,а таа ми вели порасни.</p><p>Одамна пораснав,губејќи го детето во себе.Чинам бев и премногу возрасна,а никогаш дете.</p><p>И нема да пораснам во таа смисла.Никогаш.</p><p>Разговорт се заврши со спуштање на слушалката и зборовите:</p><p>пушти го тоа детето во тебе да сонува и почни веќе еднаш да живееш.</p><p>Којзнае може ќе се потруди да ме разбере.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 324876, member: 1970"] Јас и мајка ми сме две сосем различни личности.Ја сакам па и повеќе од тоа,меѓутоа повеќе од 24 саати неможам да издржам да бидам со неа.Секогаш ескалира ситуацијата. Секогаш,така да си држам дистанца и се ок. Пред некој ден разговаравме на телефон и нормално како и секогаш успеавме да се скараме.Со дрзок тон ми рече: Порасни веќе еднаш!!! Нејзините зборови ми се вртеа со денови низ главава како ехо. Се запрашав: Што значи да се биде возрасен? Дали моите 30 години се мерка,доказ дека сум возрасна? Дали тоа што секој ден станувам во 6,одам на работа,се грижам за син ми,ги плаќам рачуните,готвам,чистам,перам,пеглам,ја носам колата на мајстор читам што се дешава во светот, значи дека сум возрасна? Ме интересира што ја наведе да ми го каже тоа. Начинот на кој се трудам да го живеам животот? Љубопитноста да испробам нови нешта? Моите соништа кон кои целам и ги поделив со неа? Која грешка од моја страна. Не разбирам во која смисла да пораснам.Не разбирам како да пораснам. Укуцав онака во гугл што значи да се биде возрасен. Пишува ако ја следиш редовно временската прогноза си возрасен.Па и тоа го правам,морам да знам што да му спремам на син да облече за во школо. Која глупост. Ја превземав одговорноста за мојот живот и не зависам од никого.Баш од никого. Ниту од мајка ми.Се разбира драго ми е кога ќе дојде и ќе го причува малиот,па имам време за себе но тоа се случува еднаш во сто години. Да не сонувам? Да не фантазирам? Хмм..Во тој случај не сакам да пораснам. Тие соништата мои и таа фантазија ме носат понатаму.Моите ментални лутања ме тераат да зацртам нови цели,ми го оцртуваат патот на движење.Што е најинтересно ми се остваруваат соништата.Затоа што работам на нивното остварување. Ама ај докажи и де. Како да и го објаснам тоа? Се труди да ми ги наметне нејзините стравови и граници. Па што ќе речат другите,ма Лена? Другите??? Па каде се другите кога ги плаќам рачуните? Каде се другите кога ми е болно детето? Каде се другите кога ми е тешко? Значи ли да пораснам,поставување на некакви граници,некој си затвор,зависење од друго мислење.Одамна не ми е битно мислењето од небитни лица. И најверојатно затоа што размислував деновиве на таа тема сонував синојќа како сум дете.И бев среќна и весела.Ми се допадна тоа. Конечно успеав да го проживеам тоа детето во себе,а таа ми вели порасни. Одамна пораснав,губејќи го детето во себе.Чинам бев и премногу возрасна,а никогаш дете. И нема да пораснам во таа смисла.Никогаш. Разговорт се заврши со спуштање на слушалката и зборовите: пушти го тоа детето во тебе да сонува и почни веќе еднаш да живееш. Којзнае може ќе се потруди да ме разбере. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
На врв
Bottom