Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="existence" data-source="post: 323434" data-attributes="member: 621"><p>Сретнав една другарка која ја немам видено со години, којзнае колку 7-8 отприлика. И онака вечерта ништо посебно не ми беше т.е. ми беше ептен досадно ама не мораше па баш другаркава да ја сретнам истава вечер, ама Марфи убаво рекол дека ако нешто тргне на лошо ќе тргне и на полошо. Цела вечер се досадувам, мислите ми летаа сосема на друг крај и конечно дојде време за накај дома и... тадааам. И онака на кратко муабет ми ги врати спомените од времињата кога се дружев со нив иако бев најмал од сите таму и сме седеле до рани зори и цели вечери и утра ни поминуваа во пезење. Паѓаа и тешки филозофски муабети, паѓаа и купишта паметни мисли... само што сега ништо не е исто од тогаш. Таа фати странство, кој се ожени, кој веќе деца има, друг стана доенче на државна цицка и се изгуби некаде во поимите кои што ги осудуваше, кој ја врти главата додека ме поминува затоа што сега е угледен граѓанин послушник на системот, друг пак се врати на џаначките жолти патишта и никој очи му нема видено добри 3 години. И така ме подзамисли еден момент и почнав да размислувам дали и колку сум се променил од тогаш, дал сум созреал барем малку или уште врие во мене желбата за дивеење.</p><p>Пред некој ден којзнае што ни текна со друштво почнавме да се луламе на лулашки и се смеевме ко мали деца. Да дојдеше полиција без да праша ќе не спопикаа во марица оти делувавме како надувани. И после којзнае колку време се смеев гласно и изгубив ориентација за време... воопшто и не ми беше грижа што е 3 сабајле и што не личи на мене. Единствено што ми беше грижа беше да се вивнам нагоре повисоко од другите.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="existence, post: 323434, member: 621"] Сретнав една другарка која ја немам видено со години, којзнае колку 7-8 отприлика. И онака вечерта ништо посебно не ми беше т.е. ми беше ептен досадно ама не мораше па баш другаркава да ја сретнам истава вечер, ама Марфи убаво рекол дека ако нешто тргне на лошо ќе тргне и на полошо. Цела вечер се досадувам, мислите ми летаа сосема на друг крај и конечно дојде време за накај дома и... тадааам. И онака на кратко муабет ми ги врати спомените од времињата кога се дружев со нив иако бев најмал од сите таму и сме седеле до рани зори и цели вечери и утра ни поминуваа во пезење. Паѓаа и тешки филозофски муабети, паѓаа и купишта паметни мисли... само што сега ништо не е исто од тогаш. Таа фати странство, кој се ожени, кој веќе деца има, друг стана доенче на државна цицка и се изгуби некаде во поимите кои што ги осудуваше, кој ја врти главата додека ме поминува затоа што сега е угледен граѓанин послушник на системот, друг пак се врати на џаначките жолти патишта и никој очи му нема видено добри 3 години. И така ме подзамисли еден момент и почнав да размислувам дали и колку сум се променил од тогаш, дал сум созреал барем малку или уште врие во мене желбата за дивеење. Пред некој ден којзнае што ни текна со друштво почнавме да се луламе на лулашки и се смеевме ко мали деца. Да дојдеше полиција без да праша ќе не спопикаа во марица оти делувавме како надувани. И после којзнае колку време се смеев гласно и изгубив ориентација за време... воопшто и не ми беше грижа што е 3 сабајле и што не личи на мене. Единствено што ми беше грижа беше да се вивнам нагоре повисоко од другите. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
На врв
Bottom