Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 315040" data-attributes="member: 1970"><p>После дождот иде сонце велат.Па облаци го прекриваат синото сончево небо.</p><p>Па дожд,па виножито,па магла..итн.Без почеток и крај.Некој нормален временски циклус на кој се навикнуваме.Учиме да живееме со него.Да се сносиме со сето тоа.Така и ние луѓето.</p><p>Погрешно е да целиме само кон среќа потиснувајќи ги сите останати нешта.Со нешта мислам чувства и животни периоди на тага,осаменост,депресија и што знам што.</p><p>Дел од сето тоа.Дел од целото.Ми се чини дека кога некој би ми ја резицирал душава би нашол се во неа.Би излетало се што постои на чувства како јато птици од секаков вид.Гаврани црни,врапчиња,лебеди,пеперутки.Радост,тага,среќа,самотија,љубов,омраза..</p><p>И сето тоа е дел од мене и ме претставува мене како целина.Интересно е од сето тоа да се направи еднаква компонента,да се избалансира.Да се претвори во едно.Да се изедначи.Чинам тоа е најтешкото.Да се биде умерен во сиот тој хаос на чувства.</p><p>Чинам од сите религии,од сите филозофии најблиска и наједноставна ми е таа на Зенот.Единствено таму го пронајдов она што го увидов на себе.Она горе наведеното.</p><p>Велат живеј го моментот.Без да размислуваш на минатото или иднината.Кога би било така едносѕавно да се испрактикува тоа.Live in the moment..yes I'll do that.</p><p>Секојдневно се трудам да бидам 100% присутна во дешавањето на нештата но не секогаш и ми успева.Ги мразам деновите кога ми налетуваат мисли поврзани со иднината и сум неорганизирана и хаотична.Ги мразам.Ме тераат да седнам да направам план и да одам понатака.Седнувам,медитирам и се држам стриктно по планот.Дисциплината ја усовршувам до ниво.Кога се мора,се мора.</p><p>Мхмммм...што сакав да кажам....</p><p>Понекогаш мислам дека сонувам.Ми се случуваат работи кои само си ги оцртував во главава како недостижни фантазиибез да имам намера да ги дофатам..</p><p>Не можам да верувам сеуште.</p><p>Исто како и него што си го цртам во глава веќе година дена..Којзнае може ќе посегнам по него...и тогаш,цак ќе го снема..да се гризнам за јазик,недај Боже да го снема.Ми поминува грч низ градиве на таа помисла.</p><p></p><p>Стварно го сакам уствари го обожавам животов,се сакам себе и ги сакам сите оние кои се дел од мојата приказна...љубов ах љубов.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 315040, member: 1970"] После дождот иде сонце велат.Па облаци го прекриваат синото сончево небо. Па дожд,па виножито,па магла..итн.Без почеток и крај.Некој нормален временски циклус на кој се навикнуваме.Учиме да живееме со него.Да се сносиме со сето тоа.Така и ние луѓето. Погрешно е да целиме само кон среќа потиснувајќи ги сите останати нешта.Со нешта мислам чувства и животни периоди на тага,осаменост,депресија и што знам што. Дел од сето тоа.Дел од целото.Ми се чини дека кога некој би ми ја резицирал душава би нашол се во неа.Би излетало се што постои на чувства како јато птици од секаков вид.Гаврани црни,врапчиња,лебеди,пеперутки.Радост,тага,среќа,самотија,љубов,омраза.. И сето тоа е дел од мене и ме претставува мене како целина.Интересно е од сето тоа да се направи еднаква компонента,да се избалансира.Да се претвори во едно.Да се изедначи.Чинам тоа е најтешкото.Да се биде умерен во сиот тој хаос на чувства. Чинам од сите религии,од сите филозофии најблиска и наједноставна ми е таа на Зенот.Единствено таму го пронајдов она што го увидов на себе.Она горе наведеното. Велат живеј го моментот.Без да размислуваш на минатото или иднината.Кога би било така едносѕавно да се испрактикува тоа.Live in the moment..yes I'll do that. Секојдневно се трудам да бидам 100% присутна во дешавањето на нештата но не секогаш и ми успева.Ги мразам деновите кога ми налетуваат мисли поврзани со иднината и сум неорганизирана и хаотична.Ги мразам.Ме тераат да седнам да направам план и да одам понатака.Седнувам,медитирам и се држам стриктно по планот.Дисциплината ја усовршувам до ниво.Кога се мора,се мора. Мхмммм...што сакав да кажам.... Понекогаш мислам дека сонувам.Ми се случуваат работи кои само си ги оцртував во главава како недостижни фантазиибез да имам намера да ги дофатам.. Не можам да верувам сеуште. Исто како и него што си го цртам во глава веќе година дена..Којзнае може ќе посегнам по него...и тогаш,цак ќе го снема..да се гризнам за јазик,недај Боже да го снема.Ми поминува грч низ градиве на таа помисла. Стварно го сакам уствари го обожавам животов,се сакам себе и ги сакам сите оние кои се дел од мојата приказна...љубов ах љубов. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
На врв
Bottom