Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 308133" data-attributes="member: 1970"><p>Дали секој предизвик го буди во мене она борбеливото?</p><p>Ја составив сложувалката од 1000 делчиња.Горда сум на себе,не дека е нешто што не може секој да го постигне...Ништо посебно. Но приказнава беше следната..</p><p>Бев навечер да купам некои намирници за дома.И случајно ми падна сложувалката во раце и еден добар миксер.Ја гледав сложувалката и си мислев..Да ја купам???</p><p>1000 делови и плус шарена нема шанси да ја составам.Боље миксерот да го земам,секако немам.(А коштаа исто).</p><p>Предизвик...помислив во себе.Ова ќе ми биде личен предизвик да ја составам.</p><p>Ја купув и некое задоволство ме обзема.</p><p>Ја орворив дома и шок добив.1000 делчиња растурени по соба.Не знаев каде да почнам.И почнав.Малку по малку доби форма..се живцирав што не можам да најдам делче,па ќе најдев друго..сфатив дека само мора да продолжам..Ќе најдев едно делче и со него 10 други..Ја правев вкупно околу три дена..и ја заборавив.Стоеше на мојата подлога за јога недовршена.Неколку дена ја немав пипнато.Тоа ме доведе да размислам зошто не ја довршувм.Сфатив дека сите работи ми остануваат недовршени.Се што почнувам останува на пола.Се во животов,било што да е.Секогаш нови почетоци,нови школи,нови работни места,нови луѓе..Ништо не завршувам до крај..А крајот го кради делото...Реков ќе ја завршам..И ќе бидам горда на себе за совладаниот предизвик.И вечерва ја завршив.</p><p>Тоа ми даде идеја дека можеби сите работи кои ги правам треба да ги гледам како предизвик...и да ги завршувам,колку и да не сакам.Да не оставам ништо отворено,ништо недовршено.</p><p>Новата година се ближи,време е за нови цели и нови предизвици.</p><p>Најголемиот предизвик е,завршување на започнатото.Добар избор направив.Миксерот ќе чека..Можеби во некоја следна прилика.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 308133, member: 1970"] Дали секој предизвик го буди во мене она борбеливото? Ја составив сложувалката од 1000 делчиња.Горда сум на себе,не дека е нешто што не може секој да го постигне...Ништо посебно. Но приказнава беше следната.. Бев навечер да купам некои намирници за дома.И случајно ми падна сложувалката во раце и еден добар миксер.Ја гледав сложувалката и си мислев..Да ја купам??? 1000 делови и плус шарена нема шанси да ја составам.Боље миксерот да го земам,секако немам.(А коштаа исто). Предизвик...помислив во себе.Ова ќе ми биде личен предизвик да ја составам. Ја купув и некое задоволство ме обзема. Ја орворив дома и шок добив.1000 делчиња растурени по соба.Не знаев каде да почнам.И почнав.Малку по малку доби форма..се живцирав што не можам да најдам делче,па ќе најдев друго..сфатив дека само мора да продолжам..Ќе најдев едно делче и со него 10 други..Ја правев вкупно околу три дена..и ја заборавив.Стоеше на мојата подлога за јога недовршена.Неколку дена ја немав пипнато.Тоа ме доведе да размислам зошто не ја довршувм.Сфатив дека сите работи ми остануваат недовршени.Се што почнувам останува на пола.Се во животов,било што да е.Секогаш нови почетоци,нови школи,нови работни места,нови луѓе..Ништо не завршувам до крај..А крајот го кради делото...Реков ќе ја завршам..И ќе бидам горда на себе за совладаниот предизвик.И вечерва ја завршив. Тоа ми даде идеја дека можеби сите работи кои ги правам треба да ги гледам како предизвик...и да ги завршувам,колку и да не сакам.Да не оставам ништо отворено,ништо недовршено. Новата година се ближи,време е за нови цели и нови предизвици. Најголемиот предизвик е,завршување на започнатото.Добар избор направив.Миксерот ќе чека..Можеби во некоја следна прилика. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
На врв
Bottom