Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Хоуп*" data-source="post: 305694" data-attributes="member: 2740"><p>И еден од тие денови, кога си ја пуштам омилената песна и (ретко, ама ете се случува) се чуствувам среќно и исполнето. И без никаква причина. Само поради некои ситници, толку многу ситни што човек би станал несреќен да знае дека некого можат да усреќат. </p><p>А песнава ме потсеќа на мината зима кога прв пат ја слушнав и чекав диџејот да направи пауза за да ми каже како се вика, па цела пауза му ја потрошив за да ми ја најде. И ми се враќа она убаво чувство од тогаш, крај на Ноември, полека почнува новогодишната треска, а јас иако ја мразам зимата, периодов најмногу го сакам. Ми се чини како тогаш секој да си заборава на маките, и ко единствена грижа да е големината на новогодишната елка. И мене ми е само таа.... А не дека други немам, колку само имам неплатени сметки, заостанати долгови, изгубени денови, пропуштени шанси и несреќни љубови... Ама ете. </p><p>Може само сега така се осеќам, утре ќе се разбудам пак со таа кнедла во грло и ќе се засрамам од оптимистичките мисли што ме нападнале вечерва во толку тешки времиња. Или, еднаш засекогаш ќе сфатам дека ситниците се оние кои треба да ме прават среќна и дека морам да се научам да ги гледам. А нив ги има насекаде. Дури и во пареата на манџата на баба ми која секое утро ме будеше и толку многу ја мразев и толку многу посакував да не сум принудена да ја мирисам исто толку колку што сега би дала се утре да ме разбуди една таква....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Хоуп*, post: 305694, member: 2740"] И еден од тие денови, кога си ја пуштам омилената песна и (ретко, ама ете се случува) се чуствувам среќно и исполнето. И без никаква причина. Само поради некои ситници, толку многу ситни што човек би станал несреќен да знае дека некого можат да усреќат. А песнава ме потсеќа на мината зима кога прв пат ја слушнав и чекав диџејот да направи пауза за да ми каже како се вика, па цела пауза му ја потрошив за да ми ја најде. И ми се враќа она убаво чувство од тогаш, крај на Ноември, полека почнува новогодишната треска, а јас иако ја мразам зимата, периодов најмногу го сакам. Ми се чини како тогаш секој да си заборава на маките, и ко единствена грижа да е големината на новогодишната елка. И мене ми е само таа.... А не дека други немам, колку само имам неплатени сметки, заостанати долгови, изгубени денови, пропуштени шанси и несреќни љубови... Ама ете. Може само сега така се осеќам, утре ќе се разбудам пак со таа кнедла во грло и ќе се засрамам од оптимистичките мисли што ме нападнале вечерва во толку тешки времиња. Или, еднаш засекогаш ќе сфатам дека ситниците се оние кои треба да ме прават среќна и дека морам да се научам да ги гледам. А нив ги има насекаде. Дури и во пареата на манџата на баба ми која секое утро ме будеше и толку многу ја мразев и толку многу посакував да не сум принудена да ја мирисам исто толку колку што сега би дала се утре да ме разбуди една таква.... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
На врв
Bottom