Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Aleksis" data-source="post: 303176" data-attributes="member: 2736"><p>Случајно си ги најдов салфетите што ги собирав како мала. Се израдував ко што се радував кога ќе сменам некоја дупликат. Ја отворив кутијата од патики, и почувствував некој познат мирис, сладок како мастики и бомбони помешан со еден куп хартија. Ги наредив одново, по истиот принцип ко што ги редев тогаш, обичните најдолу, а најубавите најгоре. Дури памтам и неколку салфети од кого ми се дадени. Другарка ми Марија ми даде една со јаболка, а баба ми, таа ми ја даде најубавата - онаа златната со ноти и петолинија.</p><p>Чудно е колку малите работи можат да го разубават денот. Една прашлива кутија ме врати 15 години назад, во времето кога бе најбезгрижна. Кога трчав по улицата со кутијата в раце, за да ја сменам онаа со мики маус, и кога единствена грижа ми беше ако некој има поубави салфетки од мене. Кутијава ми врати спомени, мириси, моменти... ме потсети колку е убаво кога си дете. </p><p>И да, никогаш не ја сакав онаа салфетка со моркови.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aleksis, post: 303176, member: 2736"] Случајно си ги најдов салфетите што ги собирав како мала. Се израдував ко што се радував кога ќе сменам некоја дупликат. Ја отворив кутијата од патики, и почувствував некој познат мирис, сладок како мастики и бомбони помешан со еден куп хартија. Ги наредив одново, по истиот принцип ко што ги редев тогаш, обичните најдолу, а најубавите најгоре. Дури памтам и неколку салфети од кого ми се дадени. Другарка ми Марија ми даде една со јаболка, а баба ми, таа ми ја даде најубавата - онаа златната со ноти и петолинија. Чудно е колку малите работи можат да го разубават денот. Една прашлива кутија ме врати 15 години назад, во времето кога бе најбезгрижна. Кога трчав по улицата со кутијата в раце, за да ја сменам онаа со мики маус, и кога единствена грижа ми беше ако некој има поубави салфетки од мене. Кутијава ми врати спомени, мириси, моменти... ме потсети колку е убаво кога си дете. И да, никогаш не ја сакав онаа салфетка со моркови. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
На врв
Bottom