Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 297746" data-attributes="member: 1970"><p>Ми досади.</p><p>Ми досади да се борам.Ми досади се.</p><p>Едноставно сакам да оставам се како е.</p><p>Да се опуштам.Да паднам и да лежам така,зјапајќи во небото.и таман кога сум се соживила со тоа опуштање,има некој глас во мене,кој баш во тоа ништоправење ќе ми шепне:</p><p>Ајде!</p><p>Време е да се крене!</p><p>И пак.Од почеток до крај.Од А до Б до Ж и пак до А,никад Ш.</p><p>Уморна сум.Би ги склопила очите и би сакала да се разбудам за едно два месеца.Ќе напишев година,ама ептен многу ќе пропуштам.</p><p>Ми досади да изгледам силна,а во себе секоја секунда да крепам нови сили,да се собирам повторно и повторно.</p><p>Поекогаш си недостигам таква каква бев.Баш таква.</p><p>Знам дека нема да бидам никогаш повеќе истата.Ќе бидам многу подобра верзија од она што некогаш бев,хехе.</p><p>Сакав да кажам..зошто мора да бидам фина и пријатна кога не ми е до тоа?</p><p>Зошто би морала да ја сокривам нервозата во одредени ситуации?</p><p>Зошто не може да се исплачам кога ми е до плачење и да се смеам до бесвест кога ми е до смеење?</p><p>Зошто би морала да бидам избалансирана?</p><p>Секогаш иста.Такви се овие германциве.Секогаш исти.Озбилни.Без смисла заааа...живот.</p><p>Ми досади.Се.Ама баш се.</p><p>И тој ми досади и неговите глупави погледи.И сивиот костум и глупата колешка која од Скопје го знае само Битпазар па вика не и се свиѓало во Скопје.Циганка од Мк.со германски пасош.Ми вика:</p><p>Ти македонка си?</p><p>Да и викам.</p><p>Од каде си?</p><p>Од Скопје.</p><p>И јас сум македонка.</p><p>Знаеш македонски?пак јас.</p><p>Не,само цигански..ми одговара.</p><p>Супер.Барем е искрена.Како тогаш е македонка,кога е циганка и не знае маледонски?</p><p>И ми досади.И таа и дечко и од Алексинац(мислам така се вика град во Србија)со кој ме тупи цело време и колата што ја добила од свекрвата иииии..ми треба одмор.Сама,без никој.</p><p>Одам.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 297746, member: 1970"] Ми досади. Ми досади да се борам.Ми досади се. Едноставно сакам да оставам се како е. Да се опуштам.Да паднам и да лежам така,зјапајќи во небото.и таман кога сум се соживила со тоа опуштање,има некој глас во мене,кој баш во тоа ништоправење ќе ми шепне: Ајде! Време е да се крене! И пак.Од почеток до крај.Од А до Б до Ж и пак до А,никад Ш. Уморна сум.Би ги склопила очите и би сакала да се разбудам за едно два месеца.Ќе напишев година,ама ептен многу ќе пропуштам. Ми досади да изгледам силна,а во себе секоја секунда да крепам нови сили,да се собирам повторно и повторно. Поекогаш си недостигам таква каква бев.Баш таква. Знам дека нема да бидам никогаш повеќе истата.Ќе бидам многу подобра верзија од она што некогаш бев,хехе. Сакав да кажам..зошто мора да бидам фина и пријатна кога не ми е до тоа? Зошто би морала да ја сокривам нервозата во одредени ситуации? Зошто не може да се исплачам кога ми е до плачење и да се смеам до бесвест кога ми е до смеење? Зошто би морала да бидам избалансирана? Секогаш иста.Такви се овие германциве.Секогаш исти.Озбилни.Без смисла заааа...живот. Ми досади.Се.Ама баш се. И тој ми досади и неговите глупави погледи.И сивиот костум и глупата колешка која од Скопје го знае само Битпазар па вика не и се свиѓало во Скопје.Циганка од Мк.со германски пасош.Ми вика: Ти македонка си? Да и викам. Од каде си? Од Скопје. И јас сум македонка. Знаеш македонски?пак јас. Не,само цигански..ми одговара. Супер.Барем е искрена.Како тогаш е македонка,кога е циганка и не знае маледонски? И ми досади.И таа и дечко и од Алексинац(мислам така се вика град во Србија)со кој ме тупи цело време и колата што ја добила од свекрвата иииии..ми треба одмор.Сама,без никој. Одам. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
На врв
Bottom