Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Prashina" data-source="post: 285143" data-attributes="member: 3001"><p>Дневниче,</p><p>ме има, па ме нема. Некако зборовите како кнедли ми се заглавуваат во грлото. И посакувам да кажам се, а ништо не излегува од мене, освен една празнина, тишина и солзи. А, што да кажам, кога се е сувишно. Јас чувствувам, како извор бликам, а водата понира во мене и ме удавува.</p><p>Не сакам сожалување. Јас морам и можам срцето повторно камен да го сторам, а очите да ги пресушам. Не ми верувате?</p><p>Не сакам на врат никој да ме носи, сакам во раце да ме понесе со насмевка. Сакам да ме чувствува како пријател, како жена, како мирис на планина неосвоена.</p><p>Во воздухот ќе исчезнам, но ќе ме чувствува во ноздрвите секогаш кога ќе ја види тагата и ќе ја помириса смртта. Признавам , го сонував и уште долго ќе го сонувам. Но тоа е само сонување. Кога ја помириса пролетта ,го освои младоста. И тоа е е само нормално битисување.</p><p>Јас гревови не му пишувам , зашто за грев беше создаден. Јас не сакав во ноќта да го заробам, додека месечината го осветлуваше и дивееше. Јас ништо не сакам , јас ништо не сакав пред утрото да го донесе денот.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Prashina, post: 285143, member: 3001"] Дневниче, ме има, па ме нема. Некако зборовите како кнедли ми се заглавуваат во грлото. И посакувам да кажам се, а ништо не излегува од мене, освен една празнина, тишина и солзи. А, што да кажам, кога се е сувишно. Јас чувствувам, како извор бликам, а водата понира во мене и ме удавува. Не сакам сожалување. Јас морам и можам срцето повторно камен да го сторам, а очите да ги пресушам. Не ми верувате? Не сакам на врат никој да ме носи, сакам во раце да ме понесе со насмевка. Сакам да ме чувствува како пријател, како жена, како мирис на планина неосвоена. Во воздухот ќе исчезнам, но ќе ме чувствува во ноздрвите секогаш кога ќе ја види тагата и ќе ја помириса смртта. Признавам , го сонував и уште долго ќе го сонувам. Но тоа е само сонување. Кога ја помириса пролетта ,го освои младоста. И тоа е е само нормално битисување. Јас гревови не му пишувам , зашто за грев беше создаден. Јас не сакав во ноќта да го заробам, додека месечината го осветлуваше и дивееше. Јас ништо не сакам , јас ништо не сакав пред утрото да го донесе денот. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
На врв
Bottom