Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 259328" data-attributes="member: 1970"><p>Градот на светлата</p><p></p><p>Пристигнувајќи на аеродромот почуствував како срцето забрзано почна да чука.</p><p>Со првиот направен чекор погледот ми застана на сонцето кое заогаше некаде позади планините,правејќи некоја волшебна глетка како на разгледница.</p><p>Нијанси на бои,златни магични бои кои делуваат како мелем на душата.</p><p>Тука сум,помислив..</p><p>Градот на светлата.</p><p>Тукааа сум..извикав во себе и нацртав насмевка на задоволство и среќа на лицето.</p><p>Луѓето ме поздравија љубезно.</p><p>Можев секој еден од нив по ред да ги прегрнам од среќа.</p><p>Никогаш нема да дознаам зошто сум вљубена во овој град.</p><p>Место каде ми се полни срцето и се чувствувам целосна.</p><p>Се чувствувам себе како на никое друго место на светов.</p><p>Дали затоа што ова е градот на кој му ја знам секоја уличка?</p><p>Дали затоа што имам толку убави спомени закопано во себе,поврзани со овој град?</p><p>Ми текнува на филмскиот бакнеж со другар ми,мојата прва платонска љубов(а и јас негова,но никогаш не си признавме)</p><p>Избегавме од часови јас,тој и една другарка.</p><p>И со точаци се возевме низ градот.</p><p>Ни се роди луда идеја.</p><p>Бакнеж како од филмовите.</p><p>Додека се возиме со точак да пробаме да се бакнеме.</p><p>Речено сторено.</p><p>Се доближивме еден до друг со точаците и се бакнавме додека возевме.</p><p>Се ќе беше супер да не изгубев контрола над точакот и паднав на сред улица.</p><p>Се скршивме од смеење.</p><p>Но тоа беше тогаш.</p><p>И беше прекрасно.</p><p>После 13 години се враќам на местото на настанот.Случајно поминувам тука.</p><p>И сфаќам колку го сакам градот на светлата.</p><p>Или можеби е едноставно магичноста која ме опива.</p><p>И додека седам на балконот и уживам во светлата на ноќта </p><p>знам дека е ова место кое е дел од мене.</p><p>Ја чувствувам душата на градот на светлата.Животот во него.</p><p>Градот кој ме опива со мирисот на липа на пролет,</p><p>градот во кој се залеваат бавчите во приквечерината на пеколното лето стварајќи вештачко виножито...</p><p>Градот на многу љубови и многу приказни..</p><p>Градот на светлата.Го сакам..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 259328, member: 1970"] Градот на светлата Пристигнувајќи на аеродромот почуствував како срцето забрзано почна да чука. Со првиот направен чекор погледот ми застана на сонцето кое заогаше некаде позади планините,правејќи некоја волшебна глетка како на разгледница. Нијанси на бои,златни магични бои кои делуваат како мелем на душата. Тука сум,помислив.. Градот на светлата. Тукааа сум..извикав во себе и нацртав насмевка на задоволство и среќа на лицето. Луѓето ме поздравија љубезно. Можев секој еден од нив по ред да ги прегрнам од среќа. Никогаш нема да дознаам зошто сум вљубена во овој град. Место каде ми се полни срцето и се чувствувам целосна. Се чувствувам себе како на никое друго место на светов. Дали затоа што ова е градот на кој му ја знам секоја уличка? Дали затоа што имам толку убави спомени закопано во себе,поврзани со овој град? Ми текнува на филмскиот бакнеж со другар ми,мојата прва платонска љубов(а и јас негова,но никогаш не си признавме) Избегавме од часови јас,тој и една другарка. И со точаци се возевме низ градот. Ни се роди луда идеја. Бакнеж како од филмовите. Додека се возиме со точак да пробаме да се бакнеме. Речено сторено. Се доближивме еден до друг со точаците и се бакнавме додека возевме. Се ќе беше супер да не изгубев контрола над точакот и паднав на сред улица. Се скршивме од смеење. Но тоа беше тогаш. И беше прекрасно. После 13 години се враќам на местото на настанот.Случајно поминувам тука. И сфаќам колку го сакам градот на светлата. Или можеби е едноставно магичноста која ме опива. И додека седам на балконот и уживам во светлата на ноќта знам дека е ова место кое е дел од мене. Ја чувствувам душата на градот на светлата.Животот во него. Градот кој ме опива со мирисот на липа на пролет, градот во кој се залеваат бавчите во приквечерината на пеколното лето стварајќи вештачко виножито... Градот на многу љубови и многу приказни.. Градот на светлата.Го сакам.. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
На врв
Bottom