Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 256964" data-attributes="member: 1970"><p>Одамна се немам разбудено со насмевка на лицето.</p><p>Утрово ми се случи тоа.</p><p>Го отворив ширум прозорецот да го почуствувам студениот есенски воздух.</p><p>Имаше некоја мирисна нијанса на лисја,дожд и земја.</p><p>Улиците беа мокри,а птичките ѕврчеа весело.</p><p>Ова ќе биде убав ден помислив пред да почнам да се спремам.</p><p>Го отворив плакарот и ги одбрав есенските бои на алишта.</p><p>Црвена,жолта,кафеава,...радосна што е тоа есента.</p><p>Колку е само прекрасна.</p><p>Знам дека почнувам да ја тупам со моето "прекрасно",но немам друг збор за есента.</p><p>Магична?</p><p>Волшебна?</p><p>Фантастична?</p><p>Незаменлива?</p><p>Мега,мега,убава?</p><p>Да.</p><p>Сето тоа во едно е есента.</p><p>Чинам се топам секогаш кога настапува таа на сцена.</p><p>Можеби затоа што сум октомвриско дете,толку ја сакам.</p><p>Ме фасцинира.Се поврзано со есента.</p><p>Се е така романтично.</p><p>Или можеби јас сум таа романтичната?</p><p>И тоа да.Но,чинам само на есен.</p><p>Пред да почнат овде да ме бараат каде сум(во вц сум и пишувам овде)</p><p>ќе мора да престанам.</p><p>Шефот е нешто уфилман во вечен стрес,колешките сите заљубени моментално..</p><p></p><p>Тоа го правам секогаш кога не ми се трача за нивните проблеми(се почесто се случува)</p><p>за момците,за другарките,за свекрвите,за што е ново излезено на пазарот и мора да се купи...</p><p>Ааааа...моабети кои ме тераат одма да си барам нешто друго за правење.</p><p>А тие пак,ко само да чекаат да се појавам за да ми ги раскажат своите маки..</p><p>Еј..знаеш што се случи вчера?</p><p>Тој сељакот...бла,бла,бла,бла,бла,бла,бла,бла,блааааааааа....до бескрај така..</p><p>И јас само климам со главата како толку да ме интересира што направил сељакот и викам мхм..мхм.сељак да...а во себе си викам:</p><p>Кога ли ќе престане да збори?и одма ми се појавува сцена во која се гушам и викам:</p><p>Help,I need somebody..</p><p>Тик,так,тик,так...не престанува,туку напротив збори ко навиена..</p><p>Проблемот е што никогаш не престанува..</p><p>Од сељакот иде свекрвата,од свекрвата комшијата,од комшијата доаѓа и медениот месец со истиот тој сељак и со сите можни детали и можни проблеми.</p><p>Ооо је..</p><p>А јас само го чекам моментот кога ќе бидам сама,да можам да се опуштам во есента..</p><p>Да ги украдам сите моменти на убавината што ме опкружува..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 256964, member: 1970"] Одамна се немам разбудено со насмевка на лицето. Утрово ми се случи тоа. Го отворив ширум прозорецот да го почуствувам студениот есенски воздух. Имаше некоја мирисна нијанса на лисја,дожд и земја. Улиците беа мокри,а птичките ѕврчеа весело. Ова ќе биде убав ден помислив пред да почнам да се спремам. Го отворив плакарот и ги одбрав есенските бои на алишта. Црвена,жолта,кафеава,...радосна што е тоа есента. Колку е само прекрасна. Знам дека почнувам да ја тупам со моето "прекрасно",но немам друг збор за есента. Магична? Волшебна? Фантастична? Незаменлива? Мега,мега,убава? Да. Сето тоа во едно е есента. Чинам се топам секогаш кога настапува таа на сцена. Можеби затоа што сум октомвриско дете,толку ја сакам. Ме фасцинира.Се поврзано со есента. Се е така романтично. Или можеби јас сум таа романтичната? И тоа да.Но,чинам само на есен. Пред да почнат овде да ме бараат каде сум(во вц сум и пишувам овде) ќе мора да престанам. Шефот е нешто уфилман во вечен стрес,колешките сите заљубени моментално.. Тоа го правам секогаш кога не ми се трача за нивните проблеми(се почесто се случува) за момците,за другарките,за свекрвите,за што е ново излезено на пазарот и мора да се купи... Ааааа...моабети кои ме тераат одма да си барам нешто друго за правење. А тие пак,ко само да чекаат да се појавам за да ми ги раскажат своите маки.. Еј..знаеш што се случи вчера? Тој сељакот...бла,бла,бла,бла,бла,бла,бла,бла,блааааааааа....до бескрај така.. И јас само климам со главата како толку да ме интересира што направил сељакот и викам мхм..мхм.сељак да...а во себе си викам: Кога ли ќе престане да збори?и одма ми се појавува сцена во која се гушам и викам: Help,I need somebody.. Тик,так,тик,так...не престанува,туку напротив збори ко навиена.. Проблемот е што никогаш не престанува.. Од сељакот иде свекрвата,од свекрвата комшијата,од комшијата доаѓа и медениот месец со истиот тој сељак и со сите можни детали и можни проблеми. Ооо је.. А јас само го чекам моментот кога ќе бидам сама,да можам да се опуштам во есента.. Да ги украдам сите моменти на убавината што ме опкружува.. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
На врв
Bottom