Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 243828" data-attributes="member: 1970"><p>Се чувствувам мирно.</p><p>Како море кое го грее сонцето.</p><p>Нема немирни бранови на чувства,нема неповрзани мисли.</p><p>Се губам во книгите кои после толку долго време,одлучив да ги прочитам.</p><p>Ги голтам во себе приказните,луѓето,местата.</p><p>Со неверојатна брзина ги читам и не застанувам.</p><p>Како да сакам да го надокнадам изгубеното време на нечитање.</p><p>Иако знам дека времето не постои.</p><p>Нема да пишувам повторно дека постоиме само ние во мигот,да не постанам досадна и да не се повторувам иако дефинитивно е така.</p><p>Само</p><p>некое чувство на неизвесност.</p><p>Како струја поминува низ телово.</p><p>Ме обзема,ќе ме дрмне и ме напушта, препуштајќи ме повторно на задоволството за кое се изборив.</p><p>Ме остава да ги апсорбирам убавините на животов.</p><p></p><p>Две реченици те прашања кои ги слушнав во една песна ми се вртат низ глава...</p><p></p><p>Во магичен ветер го претвораш ли твојот лик?</p><p>Во магичен круг,ли ме затвораш кога блиску си?</p><p></p><p>Каква е таа моќ,која ги поврзува луѓето постојано во различни ситуации?</p><p>На различни места,во различно време?</p><p>Ако некој е мудар,тогаш тоа е животот.</p><p>Препуштајќи се да не води во неговиот танц знаеме дека сме на сигурно.</p><p>Дека после дождот доаѓа сонцето,после ноќта доаѓа денот.</p><p>Всушност,дождот е убав исто како и ноќта.</p><p>Можеби и сме навикнале да реагираме негативно на дождот па затоа и не го сакаме.</p><p>А кога би се запрашале,зошто не го сакаме дождот,</p><p>доаѓаме до различни одговори кои всушност немаат врска.</p><p>-Ќе накиснеме- па и да накиснам ќе се исушам дома</p><p>-ќе се разболиме-па и да се разболам,само ќе го зајакнам имуниот систем</p><p>Нема причини за негативност.</p><p>Секој пад,не носи до лична победа.</p><p>Прашање е само како ќе го прифатиме тој пад.</p><p>И да не должам..би пишувала до утре за можностите кои ни ги нуди овој живот..</p><p>Знам дека животов е убав и за секој од нас си има сковано свој уникатен план.</p><p>И му се препуштам.</p><p>Нека ме води.</p><p>И во ред е така.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 243828, member: 1970"] Се чувствувам мирно. Како море кое го грее сонцето. Нема немирни бранови на чувства,нема неповрзани мисли. Се губам во книгите кои после толку долго време,одлучив да ги прочитам. Ги голтам во себе приказните,луѓето,местата. Со неверојатна брзина ги читам и не застанувам. Како да сакам да го надокнадам изгубеното време на нечитање. Иако знам дека времето не постои. Нема да пишувам повторно дека постоиме само ние во мигот,да не постанам досадна и да не се повторувам иако дефинитивно е така. Само некое чувство на неизвесност. Како струја поминува низ телово. Ме обзема,ќе ме дрмне и ме напушта, препуштајќи ме повторно на задоволството за кое се изборив. Ме остава да ги апсорбирам убавините на животов. Две реченици те прашања кои ги слушнав во една песна ми се вртат низ глава... Во магичен ветер го претвораш ли твојот лик? Во магичен круг,ли ме затвораш кога блиску си? Каква е таа моќ,која ги поврзува луѓето постојано во различни ситуации? На различни места,во различно време? Ако некој е мудар,тогаш тоа е животот. Препуштајќи се да не води во неговиот танц знаеме дека сме на сигурно. Дека после дождот доаѓа сонцето,после ноќта доаѓа денот. Всушност,дождот е убав исто како и ноќта. Можеби и сме навикнале да реагираме негативно на дождот па затоа и не го сакаме. А кога би се запрашале,зошто не го сакаме дождот, доаѓаме до различни одговори кои всушност немаат врска. -Ќе накиснеме- па и да накиснам ќе се исушам дома -ќе се разболиме-па и да се разболам,само ќе го зајакнам имуниот систем Нема причини за негативност. Секој пад,не носи до лична победа. Прашање е само како ќе го прифатиме тој пад. И да не должам..би пишувала до утре за можностите кои ни ги нуди овој живот.. Знам дека животов е убав и за секој од нас си има сковано свој уникатен план. И му се препуштам. Нека ме води. И во ред е така. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
На врв
Bottom