Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 213638" data-attributes="member: 272"><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'arial'">Somewhere in the near future. </span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'arial'">Passed down to you.... yeah, you little piece of.... something. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'arial'">Ако го читаш писмово гарант сеуште дишеш на бели дробови а не си некаде насред бутел испод 3 стопи земја. Ваљда го читаш ова и се газиш од смеење поради твојата неинвентивност. Таков е периодот сега, на 27 години. Зракот е блуткав, имаш бучава во ушите и ваљда сеуште ги слушаш Грин деј. Глуп си пошо не делуваш планирано, одиш со некакви си хедонистички сфаќања, малку по малку запаѓаш понекад у летаргични моменти. Егзистенционализам? Да, тоа беше пред две години. Можда и тогаш требаше да си пишеш за сегашниот „јас“. Овој де од 27 години. И сфаќаш и се чувствуваш ко да ти тече „Time" од Пинк Флојд. Сфаќаш но не превземаш ништо. Затоа што сега си таков, безидеен ропак кој мисли дека со ова го фаќа бога а богами и времето за муда. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'arial'">Ако идниот ти (тој што сеа го чита ова) досеа не си имал некоја посериозна врска, сигурно е затоа што сеуште ги имаш оние мали јадови што сам си ги имаш поставено уште во минатото. Значи и тука не си постигнал погзнае што. А и што треба да се постигнува тука? Чувства се у прашање. Ај ваљда си смувал досеа понеколку лесни и една со интелект ти го има пак здрвено... паметот. Знаеш барем шо сакаш. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'arial'">Ако немаш нешто професионално фатено тоа се` повеќе се должи од ситуацијата. Економската, да бидам покоректен. Осим ако не живееш у друга земја каде вечито ринташ од јутра до сутра за некоја подобра плата. Ама знам дека нема да ринташ. Пошо сеуште си у таа ебана глупа летаргична состојба. Во секој случај биди си коректен со себе. А не да поставуваш некои цели изнад 7 неба и планини. Барем имаш начукано години и реалноста ја согледуваш повеќе. у случај да се гледаш како некој успешен археолог некаде у Италија, под итно да си ги смениш апчињата. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'arial'">За фамилија не те чачкам, ваљда ќе дигаш слушалка или некој смс до твоите дома. Ако не, тоа е сигурно или затоа што ти си некаде или затоа што тие се. А може и двете. Брат ти ваљда сеуште ти кажуе дека си препаметен но премногу мрзлив. Е па истово сценарио ти е познато и пред да почнеш да студираш, м? Е така...</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'arial'">Е па тоа за сеа ти го пишувам, ваљда писмово нема да може да го дешифрираш ако у иднината струјата се вреднува како луксуз, затоа ќе го испечатам сеа и две свеќи ќе ставам настрана. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'arial'">So says your counterpart.</span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'arial'">Me.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 213638, member: 272"] [SIZE=15px][FONT=arial]Somewhere in the near future. [/FONT][/SIZE] [SIZE=15px][FONT=arial]Passed down to you.... yeah, you little piece of.... something. [/FONT][/SIZE] [SIZE=15px][FONT=arial]Ако го читаш писмово гарант сеуште дишеш на бели дробови а не си некаде насред бутел испод 3 стопи земја. Ваљда го читаш ова и се газиш од смеење поради твојата неинвентивност. Таков е периодот сега, на 27 години. Зракот е блуткав, имаш бучава во ушите и ваљда сеуште ги слушаш Грин деј. Глуп си пошо не делуваш планирано, одиш со некакви си хедонистички сфаќања, малку по малку запаѓаш понекад у летаргични моменти. Егзистенционализам? Да, тоа беше пред две години. Можда и тогаш требаше да си пишеш за сегашниот „јас“. Овој де од 27 години. И сфаќаш и се чувствуваш ко да ти тече „Time" од Пинк Флојд. Сфаќаш но не превземаш ништо. Затоа што сега си таков, безидеен ропак кој мисли дека со ова го фаќа бога а богами и времето за муда. [/FONT][/SIZE] [SIZE=15px][FONT=arial]Ако идниот ти (тој што сеа го чита ова) досеа не си имал некоја посериозна врска, сигурно е затоа што сеуште ги имаш оние мали јадови што сам си ги имаш поставено уште во минатото. Значи и тука не си постигнал погзнае што. А и што треба да се постигнува тука? Чувства се у прашање. Ај ваљда си смувал досеа понеколку лесни и една со интелект ти го има пак здрвено... паметот. Знаеш барем шо сакаш. [/FONT][/SIZE] [SIZE=15px][FONT=arial]Ако немаш нешто професионално фатено тоа се` повеќе се должи од ситуацијата. Економската, да бидам покоректен. Осим ако не живееш у друга земја каде вечито ринташ од јутра до сутра за некоја подобра плата. Ама знам дека нема да ринташ. Пошо сеуште си у таа ебана глупа летаргична состојба. Во секој случај биди си коректен со себе. А не да поставуваш некои цели изнад 7 неба и планини. Барем имаш начукано години и реалноста ја согледуваш повеќе. у случај да се гледаш како некој успешен археолог некаде у Италија, под итно да си ги смениш апчињата. [/FONT][/SIZE] [SIZE=15px][FONT=arial]За фамилија не те чачкам, ваљда ќе дигаш слушалка или некој смс до твоите дома. Ако не, тоа е сигурно или затоа што ти си некаде или затоа што тие се. А може и двете. Брат ти ваљда сеуште ти кажуе дека си препаметен но премногу мрзлив. Е па истово сценарио ти е познато и пред да почнеш да студираш, м? Е така...[/FONT][/SIZE] [SIZE=15px][FONT=arial]Е па тоа за сеа ти го пишувам, ваљда писмово нема да може да го дешифрираш ако у иднината струјата се вреднува како луксуз, затоа ќе го испечатам сеа и две свеќи ќе ставам настрана. [/FONT][/SIZE] [SIZE=15px][FONT=arial]So says your counterpart.[/FONT][/SIZE] [SIZE=15px][FONT=arial]Me.[/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
На врв
Bottom