Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 210230" data-attributes="member: 1970"><p>Во моментов седам во чекална кај доктор чекам некои наоди.</p><p>Околу мене многу луѓе жени и мажи облечени во црно како по договор.</p><p>Сите се облечени во црно.</p><p>Лицата им се толку тажни, погледите празни</p><p>како во нив да не постои живот.</p><p>Изгледаат истоштено,како да се уморни од животот.</p><p>Како во нив да не постои нешто што </p><p>им дава сила и енергија за понатака.</p><p>Како оваа туѓина да ги уништила.</p><p>Сивилата на оваа земја им ги има уништено</p><p>сништата, има направено искривена перцепција на патиштата по кои некогаш сакале да одат.</p><p>Се за што некогаш сонувале се претворило во желбата за пари.</p><p>Повеќе пари..</p><p>Работа и пари.</p><p>Да имаат доволно пари, со кои некогаш </p><p>ќе успеат да си купат дел од своите сонувани сништа.</p><p>"Само уште малку работа, само уште некое </p><p>време, ќе успееме да ги направиме милионте долари.</p><p>Тогаш ќе бидеме среќни,</p><p>тогаш ќе докажеме на другите дека ние успеавме во животот.</p><p>Ќе видат кој сум јас.</p><p>Ќе си купам мерцедес,куќа, најголемата куќа, ќе ја купам..</p><p>И тогаш ќе бидеме среќни.</p><p>Само уште малку пари."</p><p>Ја погледнувам свитканата слаба жена во ќошот.</p><p>И поклонувам широка насмевка.</p><p>Насмевка од дното на душава.</p><p>Ме погледнува и најверојатно е збунета, и</p><p>се прашува зошто и се смешкам.</p><p>Најверојатно пробува да се потсети дали ме познава од некаде.</p><p>И збунето ја врти ја врти главата.</p><p>Незнае да се смее, заборавила.</p><p>Мојата насмевка и е чудна, овде никој не се смешка, едноставно така.</p><p>Мора да постои причина за насмевката.</p><p>Кога би ја прашала: </p><p>Како си бабче? </p><p>Како живееш?</p><p>Би ми рекла, ах тешко синко..</p><p>Тешко, се нема пари...</p><p></p><p>Хммм.. зарем парите, </p><p>изобилството на пари, имот, предмети</p><p>се причината за среќа или несреќа?</p><p>Зарем можеме да кажеме дека сме среќни</p><p>ако имаме пари?</p><p></p><p>Да среќна сум, имам пари..</p><p>(звучи глупо, ефтино,нереално)</p><p></p><p>Доаѓаат уште повеќе луѓе во чекалнава.</p><p>И како по договор сите облечени во црно</p><p>како да жалат.</p><p></p><p>И да....</p><p>сфаќам дека жалат..</p><p>Жалат за својата младост, своите сништа</p><p>и своите некогаш посакувани цели</p><p>кои ги изгубиле овде во сивата земја..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 210230, member: 1970"] Во моментов седам во чекална кај доктор чекам некои наоди. Околу мене многу луѓе жени и мажи облечени во црно како по договор. Сите се облечени во црно. Лицата им се толку тажни, погледите празни како во нив да не постои живот. Изгледаат истоштено,како да се уморни од животот. Како во нив да не постои нешто што им дава сила и енергија за понатака. Како оваа туѓина да ги уништила. Сивилата на оваа земја им ги има уништено сништата, има направено искривена перцепција на патиштата по кои некогаш сакале да одат. Се за што некогаш сонувале се претворило во желбата за пари. Повеќе пари.. Работа и пари. Да имаат доволно пари, со кои некогаш ќе успеат да си купат дел од своите сонувани сништа. "Само уште малку работа, само уште некое време, ќе успееме да ги направиме милионте долари. Тогаш ќе бидеме среќни, тогаш ќе докажеме на другите дека ние успеавме во животот. Ќе видат кој сум јас. Ќе си купам мерцедес,куќа, најголемата куќа, ќе ја купам.. И тогаш ќе бидеме среќни. Само уште малку пари." Ја погледнувам свитканата слаба жена во ќошот. И поклонувам широка насмевка. Насмевка од дното на душава. Ме погледнува и најверојатно е збунета, и се прашува зошто и се смешкам. Најверојатно пробува да се потсети дали ме познава од некаде. И збунето ја врти ја врти главата. Незнае да се смее, заборавила. Мојата насмевка и е чудна, овде никој не се смешка, едноставно така. Мора да постои причина за насмевката. Кога би ја прашала: Како си бабче? Како живееш? Би ми рекла, ах тешко синко.. Тешко, се нема пари... Хммм.. зарем парите, изобилството на пари, имот, предмети се причината за среќа или несреќа? Зарем можеме да кажеме дека сме среќни ако имаме пари? Да среќна сум, имам пари.. (звучи глупо, ефтино,нереално) Доаѓаат уште повеќе луѓе во чекалнава. И како по договор сите облечени во црно како да жалат. И да.... сфаќам дека жалат.. Жалат за својата младост, своите сништа и своите некогаш посакувани цели кои ги изгубиле овде во сивата земја.. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Личен дневник
На врв
Bottom