Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Лагата на убавината
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Mystique" data-source="post: 149265" data-attributes="member: 1302"><p>Дали ја гледаше девојката на Youtube со лицето цело со акни како го покрива со 10 слоја на пудра?? Нејзината внатрешност можеби е најпрекрасна, но извини , првиот впечаток со нејзината појава без шминка кај сите би предизвикала определена реакција (дали жал, сочувство, скомраз и не знам какво друго чуство). Луѓето реагираат на различното па било да е убаво било да е грдо. Таа не е ниту глупава, ниту празноглава ниту плитка и површна, едноставно сака да изгледа пристојно, да не е мета на нечие исмејување во најлош случај.Така се чувствува среќно, убаво во сопствена кожа. Е сега неможеш ти како единствена различна да ги исмејуваш 90% од женската па и машката популација зошто сакаат да изгледаат убаво во свои очи а потоа и за другите. А ако пишуваш за некои екстремни случаи кои трошат по 1000 часа пред огледало, кажи Таа и таа другарка ме иритита кога ќе ми каже дека не може да излезе зошто ја мрзи да се спрема во наредните 8 часа за едно кафе и пишувај за таа шака на луѓе и потенцирај го тоа. Не јас овде да мислам дека затоа што се шминкам и дотерувам за во чаршија што за мене е нормално како и за сите други девојки , сум површна и глупа.</p><p>Можеш да изнесеш мислење дека ти е драго што си с.......ксуалка и да кажеш за искуствата твои како таква.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mystique, post: 149265, member: 1302"] Дали ја гледаше девојката на Youtube со лицето цело со акни како го покрива со 10 слоја на пудра?? Нејзината внатрешност можеби е најпрекрасна, но извини , првиот впечаток со нејзината појава без шминка кај сите би предизвикала определена реакција (дали жал, сочувство, скомраз и не знам какво друго чуство). Луѓето реагираат на различното па било да е убаво било да е грдо. Таа не е ниту глупава, ниту празноглава ниту плитка и површна, едноставно сака да изгледа пристојно, да не е мета на нечие исмејување во најлош случај.Така се чувствува среќно, убаво во сопствена кожа. Е сега неможеш ти како единствена различна да ги исмејуваш 90% од женската па и машката популација зошто сакаат да изгледаат убаво во свои очи а потоа и за другите. А ако пишуваш за некои екстремни случаи кои трошат по 1000 часа пред огледало, кажи Таа и таа другарка ме иритита кога ќе ми каже дека не може да излезе зошто ја мрзи да се спрема во наредните 8 часа за едно кафе и пишувај за таа шака на луѓе и потенцирај го тоа. Не јас овде да мислам дека затоа што се шминкам и дотерувам за во чаршија што за мене е нормално како и за сите други девојки , сум површна и глупа. Можеш да изнесеш мислење дека ти е драго што си с.......ксуалка и да кажеш за искуствата твои како таква. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Лагата на убавината
На врв
Bottom