Креирање на ,,супер компјутер''

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Значи вака, видов дека нис светов, секој еден се фали со неговата машина кој ја креирал сам!
Па ете и јас дојде време да се пофалам и да ги подучам односно да им дадам идеа на некој да го стори истото.

Како што кажав погоре, инспириран од некои машини(компјутери) кој ги креираат, пробав и јас да креирам.
Зедов 5 серверски матични плочи, на серверските матични плочи во зависност од видот на матичните, односно стандард серверски матични се со по 2 слота за процесори, зедов 10 дво јадрени процесори од по 3.0 гигахерци, на матичните им ставив по 8 гигабајти рам мемории.
Вкупната компјутерска моќ изнесува: 20 Јадрена процесорска моќ, 40 гигабајти рам меморија, исто така додадов и 2 SSD хардискови од по 128 гигабајти и 3 HDD хардискови од по 1 терабајт.
Серверите ги поврзав со infiniband конектори, компјутерот го имам инсталирано со стандардниот Scientific Linux, кој веќе скоро на сите сервери е инсталиран, имено серверот сега ко користам за делење на интернет, и имам неколку сервери од Counter Strike 1.6, Conquer i Cod MW2,

Во план сум да го продадам, па да направам некој уште појак со 3-4 јадрени процесори, ма да ако наврти господ пари, би го направил и со 6 јадрени процесори.

Coci8

Староседелец
26 април 2013
106
55
1,038
42
Skopje
Значи вака, видов дека нис светов, секој еден се фали со неговата машина кој ја креирал сам!
Па ете и јас дојде време да се пофалам и да ги подучам односно да им дадам идеа на некој да го стори истото.

Како што кажав погоре, инспириран од некои машини(компјутери) кој ги креираат, пробав и јас да креирам.
Зедов 5 серверски матични плочи, на серверските матични плочи во зависност од видот на матичните, односно стандард серверски матични се со по 2 слота за процесори, зедов 10 дво јадрени процесори од по 3.0 гигахерци, на матичните им ставив по 8 гигабајти рам мемории.
Вкупната компјутерска моќ изнесува: 20 Јадрена процесорска моќ, 40 гигабајти рам меморија, исто така додадов и 2 SSD хардискови од по 128 гигабајти и 3 HDD хардискови од по 1 терабајт.
Серверите ги поврзав со infiniband конектори, компјутерот го имам инсталирано со стандардниот Scientific Linux, кој веќе скоро на сите сервери е инсталиран, имено серверот сега ко користам за делење на интернет, и имам неколку сервери од Counter Strike 1.6, Conquer i Dod MW2,

Во план сум да го продадам, па да направам некој уште појак со 3-4 јадрени процесори, ма да ако наврти господ пари, би го направил и со 6 јадрени процесори.
имаш сервер на конквер?

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Па по се изгледа ДА, имаше едни деца, бараа сервер да креираат, па другаров, му креира сервер, па го шибнаа кај мене на машина, до пред некој месец, плаќаа по 900 денари за серверот, али сеа еве 2 месеци немаат платено, па не знам дали сеуште играат на него, па и појма немам од Конкуер јас.

Coci8

Староседелец
26 април 2013
106
55
1,038
42
Skopje
Па по се изгледа ДА, имаше едни деца, бараа сервер да креираат, па другаров, му креира сервер, па го шибнаа кај мене на машина, до пред некој месец, плаќаа по 900 денари за серверот, али сеа еве 2 месеци немаат платено, па не знам дали сеуште играат на него, па и појма немам од Конкуер јас.[/quote
Па по се изгледа ДА, имаше едни деца, бараа сервер да креираат, па другаров, му креира сервер, па го шибнаа кај мене на машина, до пред некој месец, плаќаа по 900 денари за серверот, али сеа еве 2 месеци немаат платено, па не знам дали сеуште играат на него, па и појма немам од Конкуер јас.
Играм на Конквер веќе долго време но незнаев дека има и некој приватен од Македонија
затоа ме заинтересира да не си ГМ на него али нема везе не те замарам штом не е активен
со двајца нема FUN:frantic

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Појма немам, сабајле ке проверам и ке ти кажам, пошто ме мрзи да слагам до кај серверот, долу.

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Серверите, Conquer i Cod Mw не се активни, односно денеска ги суспендирав т.е ги исклучив, доколку сака некој сервер нека пиши, можиме да средиме. (nod)