Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Кој кого создаде?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="FallenAngel" data-source="post: 294188" data-attributes="member: 2191"><p>Според мене бог воопшто нема налик на човек ниту ангелите и демоните се луѓе. Тие се се само луѓе не. Тие се појава, молња, гром, сонце, ветар..... Со заеднички сили односно нивен спој се создала природата. Кога е мртва природа неможе ништо да се размножува, оди напред во развитокот, па ни самата природа и земја да се обработува и дава рожба. Затоа бог за кој не е докажано што е. Во мои очи сигурно не е човек. (Башка е тоа што еден вид на бог во човечко тело го признавам само Ѓорѓи Колозов.) Бог за да не се расправа со Ѓаволот и има нешто добро на земјата, иако знаел дека ќе има и лоши луѓе го создал човекот со своите најточно замисли за него. Најпрвин ги создал животните. И како што многу митови кажуваат дека потекнуваме од човеколики мајмуни го создал цицачот во вода кој со текот на природните катастрофи и сушата се лретворил во копнен цицач а тој цицач во еден вид на мајмун па се така додека целосно не заличувале неговите генерации на човек. </p><p></p><p>Ова е само лично мое мислење кое ми текна спонтано читајки ја темава. Така да нема потреба од критики и научни текстови оти не сум многу информирана за оваа тема стручно.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FallenAngel, post: 294188, member: 2191"] Според мене бог воопшто нема налик на човек ниту ангелите и демоните се луѓе. Тие се се само луѓе не. Тие се појава, молња, гром, сонце, ветар..... Со заеднички сили односно нивен спој се создала природата. Кога е мртва природа неможе ништо да се размножува, оди напред во развитокот, па ни самата природа и земја да се обработува и дава рожба. Затоа бог за кој не е докажано што е. Во мои очи сигурно не е човек. (Башка е тоа што еден вид на бог во човечко тело го признавам само Ѓорѓи Колозов.) Бог за да не се расправа со Ѓаволот и има нешто добро на земјата, иако знаел дека ќе има и лоши луѓе го создал човекот со своите најточно замисли за него. Најпрвин ги создал животните. И како што многу митови кажуваат дека потекнуваме од човеколики мајмуни го создал цицачот во вода кој со текот на природните катастрофи и сушата се лретворил во копнен цицач а тој цицач во еден вид на мајмун па се така додека целосно не заличувале неговите генерации на човек. Ова е само лично мое мислење кое ми текна спонтано читајки ја темава. Така да нема потреба од критики и научни текстови оти не сум многу информирана за оваа тема стручно. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Кој кого создаде?
На врв
Bottom