Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Кој кого создаде?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Марија" data-source="post: 131252" data-attributes="member: 956"><p>Јас како иден научник треба да се потпирам на науката и секако го правам тоа. Но по ова прашање секогаш сум развлечена од неколку аспекти.</p><p>Науката вика сме настанале од мајмуни по пат на еволуција - епа драга науко зошто денес не настануваат луѓе од мајмуни? Тоа приказната дека еволуцијата тече со милиони години наназад нема основа.</p><p>Ако е така, зошто некој мајмун што бил мајмун пред 100000 години со тек на времето не станал човек и таков развиток никој никаде не забележал?</p><p>А мајмуните од кај никнале?.</p><p>Науката подржува и теорија која тврди дека светот настанал од бактерија, материја и тоа капките ... а тие од кај настанале? И зошто денес така не настануваат некои нови работи?</p><p>Целиот свет, универзумот воопшто, почнувајќи од сонцето, водата, почвата.. па одејќи кон совршеноста и функционалноста на човековиот организам се е така перфектно смислено, нема шанси да е случајност настаната од материјата.</p><p>Религијата од друга страна продава приказни за Адам и Ева, како што е погоре споменато или биднал инцест или што е поверојатно приказнава паѓа во вода.</p><p>Затоа според мене постои Господ, кој создал совршенство и оставил човекот сам да уништува или создава понатака.</p><p>Одам понекогаш во црква, ама не верувам во нејзините учења, ниту верувам во светите лица (попови) - ги почитуам но не им верувам. Верувам единствено во Господ(плус Марија и другите светци нели) и верувам дека ме штити и чува. Многу верувам. Неможам да објаснам како тоа постои, можеби е само верување но ќе продолжам да си верувам и да си се молам. Макар да разговарам само со мојата потсвест.</p><p>Сите мора да признаете дека има некоја сила, не е се туку така - човештво.</p><p>Црквата многу ги замрсила работите за свои цели, милион приказни и појавување на религии како нова причина за раздор на луѓето. Но и научниците од друга страна немаат докази, и нивните приказни се само приказни.</p><p>Затоа прашањево ќе остане отворено засекогаш и до тогаш секој нека верува во што сака.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Марија, post: 131252, member: 956"] Јас како иден научник треба да се потпирам на науката и секако го правам тоа. Но по ова прашање секогаш сум развлечена од неколку аспекти. Науката вика сме настанале од мајмуни по пат на еволуција - епа драга науко зошто денес не настануваат луѓе од мајмуни? Тоа приказната дека еволуцијата тече со милиони години наназад нема основа. Ако е така, зошто некој мајмун што бил мајмун пред 100000 години со тек на времето не станал човек и таков развиток никој никаде не забележал? А мајмуните од кај никнале?. Науката подржува и теорија која тврди дека светот настанал од бактерија, материја и тоа капките ... а тие од кај настанале? И зошто денес така не настануваат некои нови работи? Целиот свет, универзумот воопшто, почнувајќи од сонцето, водата, почвата.. па одејќи кон совршеноста и функционалноста на човековиот организам се е така перфектно смислено, нема шанси да е случајност настаната од материјата. Религијата од друга страна продава приказни за Адам и Ева, како што е погоре споменато или биднал инцест или што е поверојатно приказнава паѓа во вода. Затоа според мене постои Господ, кој создал совршенство и оставил човекот сам да уништува или создава понатака. Одам понекогаш во црква, ама не верувам во нејзините учења, ниту верувам во светите лица (попови) - ги почитуам но не им верувам. Верувам единствено во Господ(плус Марија и другите светци нели) и верувам дека ме штити и чува. Многу верувам. Неможам да објаснам како тоа постои, можеби е само верување но ќе продолжам да си верувам и да си се молам. Макар да разговарам само со мојата потсвест. Сите мора да признаете дека има некоја сила, не е се туку така - човештво. Црквата многу ги замрсила работите за свои цели, милион приказни и појавување на религии како нова причина за раздор на луѓето. Но и научниците од друга страна немаат докази, и нивните приказни се само приказни. Затоа прашањево ќе остане отворено засекогаш и до тогаш секој нека верува во што сака. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Кој кого создаде?
На врв
Bottom