Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Образование
Кој влијае при изборот на факултетот?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="SaltNPepa" data-source="post: 254843" data-attributes="member: 3155"><p>Никој не бираше наместо мене, бирав сама и бев свесна во што се фрлам буквално. Ветерината не е баш така лесна наука, со оглед на тоа што имаш 11 семестри, а помеѓу секој семестар имаш предмети-сопки кои ти влечат цела година. Добрата работа е што повеќе од половина поминав, полека ќе почне да се гледа крајот, а јас сум задоволна со тоа што утре кога ќе излезам од факултетот ќе го работам она што навистина го сакам и нема воошто да се каам за потрошеното време и нерви.</p><p></p><p>Денес повеќе важи правилото или каде се другарите и друштвото или нешто на што сите одат, како што се општествените науки, но ретко кој размислува дека додека да заврши пазарот на трудот може да има побарувачка од други кадри, затоа што пред бруцошите има генерации кои пред нив ќе завршат. Сето тоа се сведува на лоша политика на државата. Поради тоа квантитативно сме презаситени со одредени струки(за сметка на знаењето, кое реално е на многу ниско ниво, со чест на исклучоците) а од друга страна за некои струки сме дефицитни.</p><p></p><p>Кај нас во глобала многу погрешни работи диктираат при изборот на факултетот кај младите, но додека така се свири, така ќе се игра.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SaltNPepa, post: 254843, member: 3155"] Никој не бираше наместо мене, бирав сама и бев свесна во што се фрлам буквално. Ветерината не е баш така лесна наука, со оглед на тоа што имаш 11 семестри, а помеѓу секој семестар имаш предмети-сопки кои ти влечат цела година. Добрата работа е што повеќе од половина поминав, полека ќе почне да се гледа крајот, а јас сум задоволна со тоа што утре кога ќе излезам од факултетот ќе го работам она што навистина го сакам и нема воошто да се каам за потрошеното време и нерви. Денес повеќе важи правилото или каде се другарите и друштвото или нешто на што сите одат, како што се општествените науки, но ретко кој размислува дека додека да заврши пазарот на трудот може да има побарувачка од други кадри, затоа што пред бруцошите има генерации кои пред нив ќе завршат. Сето тоа се сведува на лоша политика на државата. Поради тоа квантитативно сме презаситени со одредени струки(за сметка на знаењето, кое реално е на многу ниско ниво, со чест на исклучоците) а од друга страна за некои струки сме дефицитни. Кај нас во глобала многу погрешни работи диктираат при изборот на факултетот кај младите, но додека така се свири, така ќе се игра. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Образование
Кој влијае при изборот на факултетот?
На врв
Bottom