Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Образование
Кој влијае при изборот на факултетот?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="lady_blue" data-source="post: 253220" data-attributes="member: 67"><p><a href="http://forum.crnobelo.com/members/arkantos.1768/">Arkantos</a>, моментално додека пишувам, си се фаќам сама себе колку сум почнала да наликувам на татко ми. Нешто за кое до пред некој година бев апсолутно убедена дека е невозможно и не само шо е невозможно, туку ако се случи - би било најгрдото нешто кое би си дозволила да ми се случи.</p><p>Нејсе, не било така.</p><p>Како минува времето еден куп работи поинаку ги гледам.</p><p>Ако детето е толку убедено дека нешто сака, тогаш тешко дека родителот може да влијае врз него и да му ја смени одлуката.</p><p>Ако ти како родител, можиш така едноставно да го исплашиш и стресиш, за да тоа тотално си ги смени размислувањата, тогаш шо ќе се случи кога ќе стапне на факултет? Не да ќе го стресат и потресат, ами ќе си има уплав за цел живот. Тогаш не е толку проблемот во твоето влијаење да го фати овој наместо оној пат, туку проблемот е во тоа шо ти, цели 18 години не си успеал да му помогнеш да стане личност сигурна во себе и во своите размислувања и одлуки.</p><p>Иако е примерот за помала возраст, го спомнав оти кај децата се забележуваат и афинитетите и способностите и желбите многу многу рано. Да видиш само како и колку гласно и бунтовно се спротивставуваат кога нешто навистина им значи и наспроти тоа, кога нешто им пречи. И иако би можело да се сфати дека се разгалени и неблагодарни, мене ми е ептен мерак кога јасно и гласно застануваат и велат - Е не!</p><p></p><p>Друга работа, денес се запишуваат сите на факултет оти нема шо друго да прават. А факт е дека неможе сите да бидат ни доктори, ни судии, ни професори, ни директори.</p><p>Ама кај да оди ако остане со средно? Да има кај да оди и да може да работи и да си заработува и да си живее пристојно и со достоинство, тогаш не верувам дека би бил толкав бројот на бруцоши, студенти и факлутетлии.</p><p></p><p>Зошто се смета дека техничките се посигурни од општествените?</p><p>Оти техничките се поврзани со производство (најпросто сведено). А сѐ шо е поврзано со производство носи во себе занатска основа. А тоа што е занает може да те спаси тогаш кога се нема друго чаре.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lady_blue, post: 253220, member: 67"] [URL='http://forum.crnobelo.com/members/arkantos.1768/']Arkantos[/URL], моментално додека пишувам, си се фаќам сама себе колку сум почнала да наликувам на татко ми. Нешто за кое до пред некој година бев апсолутно убедена дека е невозможно и не само шо е невозможно, туку ако се случи - би било најгрдото нешто кое би си дозволила да ми се случи. Нејсе, не било така. Како минува времето еден куп работи поинаку ги гледам. Ако детето е толку убедено дека нешто сака, тогаш тешко дека родителот може да влијае врз него и да му ја смени одлуката. Ако ти како родител, можиш така едноставно да го исплашиш и стресиш, за да тоа тотално си ги смени размислувањата, тогаш шо ќе се случи кога ќе стапне на факултет? Не да ќе го стресат и потресат, ами ќе си има уплав за цел живот. Тогаш не е толку проблемот во твоето влијаење да го фати овој наместо оној пат, туку проблемот е во тоа шо ти, цели 18 години не си успеал да му помогнеш да стане личност сигурна во себе и во своите размислувања и одлуки. Иако е примерот за помала возраст, го спомнав оти кај децата се забележуваат и афинитетите и способностите и желбите многу многу рано. Да видиш само како и колку гласно и бунтовно се спротивставуваат кога нешто навистина им значи и наспроти тоа, кога нешто им пречи. И иако би можело да се сфати дека се разгалени и неблагодарни, мене ми е ептен мерак кога јасно и гласно застануваат и велат - Е не! Друга работа, денес се запишуваат сите на факултет оти нема шо друго да прават. А факт е дека неможе сите да бидат ни доктори, ни судии, ни професори, ни директори. Ама кај да оди ако остане со средно? Да има кај да оди и да може да работи и да си заработува и да си живее пристојно и со достоинство, тогаш не верувам дека би бил толкав бројот на бруцоши, студенти и факлутетлии. Зошто се смета дека техничките се посигурни од општествените? Оти техничките се поврзани со производство (најпросто сведено). А сѐ шо е поврзано со производство носи во себе занатска основа. А тоа што е занает може да те спаси тогаш кога се нема друго чаре. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Образование
Кој влијае при изборот на факултетот?
На врв
Bottom