Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Колумна: Студирањето- какво што го познавам
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Jackal" data-source="post: 149898" data-attributes="member: 21"><p>неколку работи: Јас сум бруцош оваа година и да кажам искрено овие неколку дена имав доста работа со студентската служба вадејќи потврди за редовен студент и уште еден куп други документи и можам со гаранција да кажам дека дечки од студентската служна на ФЕИТ се стварно фини и си ја работат работата. Значи досега фала богу сум нема проблем. Исто и со професорите. Една недела сум а веќе комуникацијаат е повеќе од одлична. Пред некој ден професорот Грчев ни се придружи на 5-6 мин на Кафе во бифето. Муабетот небеше како професор-студент туку како другар со другар...</p><p></p><p>Друго Студентските домови можда условите не се хотел со 5 ѕвезди ама дружењето во домовите и луѓето со кои делиш соба или барака како во мојт случај е прејако и предобро искуство. треба со закон да биди задолжително да се живее во Сту.дом. Моите комшии и комшивки во бараката 13 во Медицинарот во Скопје се најјаките луѓе шо ги имама сертнато. Те будат на сабајле, имаш сварено кафенце, и ко ке си дојдам од факултет ме пречекуваат со кафе. Едноставно моите комшии не би ги менал за ништо друго .. и не е само тоа. Живеењето во стан е сосема друго. Си живееш само со цимерите и со никој друг.а во студентски живеш со сите, спиеш заедно, јадеш, пиеш кафе или играш билијард...Имаш луѓе од сите краишта на Македонија од сите факултети и бруцоши и постари и вечни студенти...</p><p></p><p>и тоа... ме мрзи ад пишам појке 2 и пол е сатот а ме викаат да играме пикадо. Ме викаат луѓе шо ги запознав пред 15 мин... етее тоа е вистинскиот живот во студентските домови. тука сите ти се цимери и сите ти се другари без разлика да лиси ги запознал пред 5 дена или пред 5 мин ..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jackal, post: 149898, member: 21"] неколку работи: Јас сум бруцош оваа година и да кажам искрено овие неколку дена имав доста работа со студентската служба вадејќи потврди за редовен студент и уште еден куп други документи и можам со гаранција да кажам дека дечки од студентската служна на ФЕИТ се стварно фини и си ја работат работата. Значи досега фала богу сум нема проблем. Исто и со професорите. Една недела сум а веќе комуникацијаат е повеќе од одлична. Пред некој ден професорот Грчев ни се придружи на 5-6 мин на Кафе во бифето. Муабетот небеше како професор-студент туку како другар со другар... Друго Студентските домови можда условите не се хотел со 5 ѕвезди ама дружењето во домовите и луѓето со кои делиш соба или барака како во мојт случај е прејако и предобро искуство. треба со закон да биди задолжително да се живее во Сту.дом. Моите комшии и комшивки во бараката 13 во Медицинарот во Скопје се најјаките луѓе шо ги имама сертнато. Те будат на сабајле, имаш сварено кафенце, и ко ке си дојдам од факултет ме пречекуваат со кафе. Едноставно моите комшии не би ги менал за ништо друго .. и не е само тоа. Живеењето во стан е сосема друго. Си живееш само со цимерите и со никој друг.а во студентски живеш со сите, спиеш заедно, јадеш, пиеш кафе или играш билијард...Имаш луѓе од сите краишта на Македонија од сите факултети и бруцоши и постари и вечни студенти... и тоа... ме мрзи ад пишам појке 2 и пол е сатот а ме викаат да играме пикадо. Ме викаат луѓе шо ги запознав пред 15 мин... етее тоа е вистинскиот живот во студентските домови. тука сите ти се цимери и сите ти се другари без разлика да лиси ги запознал пред 5 дена или пред 5 мин .. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Колумна: Студирањето- какво што го познавам
На врв
Bottom