Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Музика
Групи
Колдплеј (Coldplay)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 43180" data-attributes="member: 272"><p>Вака сеа....</p><p></p><p>Многу подоцна почнав масовно да ги пратам. На почетокот имав комплетно негативно мислење посебно кога ја слушав live верзијата на Clocks каде Крис исфалшируе до крајна мера. Но почеоците на 2007ма почнаа да зародуваат почит кон групата. Посебно коа ја ислушав "Talk" - песната за секој младич, изгубен во морето. Со масовно слушање ги започнав од нивниот претпретпоследен албум - Viva la vida, нормално со истоимениот хит - лесен за слушање. Во летото 2009та поради купување на еден албум (првиот нивен - Parachutes) - подарок за една многу драга личност, ме заинтригираа уште повеќе. Наводно според мене горенаведениов албум е нешто ненормално - во права смисла за љубителите на алтернативниот рок. Со Parashutes подоцна и неколку хита од X & Y (Talk, Square one, Twisted logic, Swallowed by the sea) и А Rush of blood into my head (Warning sign, Amsterdam, In my place), почнав масовно да го следам овој тип на музика (подоцна The killers, Muse). Иако Крис нема некој нај нај најпријатен глас тоа што ми се допаѓа е дека има оригиналност во бојата. Е сеа, викаат плагијати тинтири минтири. Сите имаат позајмено делови од некаде. Крис тврди дека големо влијание црпи од U2, што би се сложил.</p><p>Се` на се` одлични се дечкиве иако во последниов албум малку скршнуваат од својата оригиналност - зајдуваат накај електронско, според мене малку не ми праи мерак. Ама тоа е тоа.</p><p>Топ 10 песни од нив</p><p>-The Scientist</p><p>- Fix you</p><p>- Yellow</p><p>- Sparks</p><p>- Green eyes</p><p>- Trouble</p><p>- Yes</p><p>- Viva la Vida</p><p>- A message</p><p>- Us against the world</p><p></p><p></p><p>Посебно интересни ми се оние хитови кои се "воналбумски" како Gravity, Brothers and sisters, Things I don`t Understand, Proof, Christmas lights...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 43180, member: 272"] Вака сеа.... Многу подоцна почнав масовно да ги пратам. На почетокот имав комплетно негативно мислење посебно кога ја слушав live верзијата на Clocks каде Крис исфалшируе до крајна мера. Но почеоците на 2007ма почнаа да зародуваат почит кон групата. Посебно коа ја ислушав "Talk" - песната за секој младич, изгубен во морето. Со масовно слушање ги започнав од нивниот претпретпоследен албум - Viva la vida, нормално со истоимениот хит - лесен за слушање. Во летото 2009та поради купување на еден албум (првиот нивен - Parachutes) - подарок за една многу драга личност, ме заинтригираа уште повеќе. Наводно според мене горенаведениов албум е нешто ненормално - во права смисла за љубителите на алтернативниот рок. Со Parashutes подоцна и неколку хита од X & Y (Talk, Square one, Twisted logic, Swallowed by the sea) и А Rush of blood into my head (Warning sign, Amsterdam, In my place), почнав масовно да го следам овој тип на музика (подоцна The killers, Muse). Иако Крис нема некој нај нај најпријатен глас тоа што ми се допаѓа е дека има оригиналност во бојата. Е сеа, викаат плагијати тинтири минтири. Сите имаат позајмено делови од некаде. Крис тврди дека големо влијание црпи од U2, што би се сложил. Се` на се` одлични се дечкиве иако во последниов албум малку скршнуваат од својата оригиналност - зајдуваат накај електронско, според мене малку не ми праи мерак. Ама тоа е тоа. Топ 10 песни од нив -The Scientist - Fix you - Yellow - Sparks - Green eyes - Trouble - Yes - Viva la Vida - A message - Us against the world Посебно интересни ми се оние хитови кои се "воналбумски" како Gravity, Brothers and sisters, Things I don`t Understand, Proof, Christmas lights... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Музика
Групи
Колдплеј (Coldplay)
На врв
Bottom