Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Кои се најдобри ладно цедени масла во Македонија?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Holla" data-source="post: 324465" data-attributes="member: 4646"><p>Мори плава девојко дали ти си размислила зошто водата од бадемите и од било која друга семка во која кисне ја истураш ??</p><p>Дали некогаш си садела семка? За да ја засадиш сигурно си ја ставала во вода за да испиташ дали е семето 'ртливо. Кога семето стои во вода тоа испушта голем дел од отровите. Ете затоа ја фрламе водата во која се киснат семкита, мада јас не ја фрлам туку си ги вадам цвекињата бидејки таа вода пак за нив е супер хранлива.</p><p>Со водата во која киснат ги омекнуваш семките и дозволуваш поголем дел од отровите на семката да излезат надвор. Но не значи дека ако ги изедеш бадемите без киснење во вода дека тие отрови ке ти наштетат. Некои семки се чисти отрови, некои послаби отрови, но како што спомна мало погоре за лимоните се што е претерано те уништува.</p><p>Ние (јас, мало и другите кои вака се храниме) водата во која се киснат бадемите ништо не ни користи и ја фрламе, дури и да ја сметаш толку толку многу за штетна (верувај ми во споредба со млекото кое вие го пиете или месото е 0% - 100%) зошто ти не ги фрлаш штетните работи од месото ? ( 99% од него) или пак од млекото?</p><p>А кога ке отидеш на лекар бидејки имаш инфекција или воспаление ти препишуваат антибиотици кои ке ги убијат штетните бактерии во твоето тело.</p><p>Како тој антибиотик може во исто време да биде отров и пак да те лечи тебе ??????</p><p>Зошто тоа би било невозможно со бадемот и другите семки?</p><p>само што кај бадемот негативното дејство е 0.5 % а позитивното 99.5% додека кај антибиотиците позитивното дејство е 99% а негативното 110000000000000000% бидејки ти го скроз ослабува имуниот систем со што *подлегнуваш на мноооогу мнооогу разно разни болести!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Holla, post: 324465, member: 4646"] Мори плава девојко дали ти си размислила зошто водата од бадемите и од било која друга семка во која кисне ја истураш ?? Дали некогаш си садела семка? За да ја засадиш сигурно си ја ставала во вода за да испиташ дали е семето 'ртливо. Кога семето стои во вода тоа испушта голем дел од отровите. Ете затоа ја фрламе водата во која се киснат семкита, мада јас не ја фрлам туку си ги вадам цвекињата бидејки таа вода пак за нив е супер хранлива. Со водата во која киснат ги омекнуваш семките и дозволуваш поголем дел од отровите на семката да излезат надвор. Но не значи дека ако ги изедеш бадемите без киснење во вода дека тие отрови ке ти наштетат. Некои семки се чисти отрови, некои послаби отрови, но како што спомна мало погоре за лимоните се што е претерано те уништува. Ние (јас, мало и другите кои вака се храниме) водата во која се киснат бадемите ништо не ни користи и ја фрламе, дури и да ја сметаш толку толку многу за штетна (верувај ми во споредба со млекото кое вие го пиете или месото е 0% - 100%) зошто ти не ги фрлаш штетните работи од месото ? ( 99% од него) или пак од млекото? А кога ке отидеш на лекар бидејки имаш инфекција или воспаление ти препишуваат антибиотици кои ке ги убијат штетните бактерии во твоето тело. Како тој антибиотик може во исто време да биде отров и пак да те лечи тебе ?????? Зошто тоа би било невозможно со бадемот и другите семки? само што кај бадемот негативното дејство е 0.5 % а позитивното 99.5% додека кај антибиотиците позитивното дејство е 99% а негативното 110000000000000000% бидејки ти го скроз ослабува имуниот систем со што *подлегнуваш на мноооогу мнооогу разно разни болести! [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Кои се најдобри ладно цедени масла во Македонија?
На врв
Bottom